Klik og se nyhedsbrevet i din browser, så får du billederne med!
 
Nyheder fra PsykInfo Midt // Juli 2024
Kære læser,
Tak fordi du læser med.
 
I dette nyhedsbrev kan du læse om:
  • SMUKFEST: SMUK som du er
  • Sommeren er ikke altid lys og let
  • Temaaftener: se det nye efterårsprogram
  • Nyheder fra vores sociale medier
 
Sommeren står for døren og redaktionen holder ferie i uge 29-30-31. Vi glæder os til at bringe flere nyheder ved udgangen af august og ønsker alle en god sommer.
 

Mød EN AF OS og PsykInfo Midt til Smukfest

 
Igen i år kan du møde PsykInfo Midt og EN AF OS på Smukfest. De åbner op for snakken om unges trivsel og psykisk sundhed – på festivalpladsen og på Smukfests største campingområde KærligHeden.     
 
PsykInfos tilstedeværelse på festivalen er resultatet af et samarbejde, vi har indgået med Smukfest. Vi er med til at gøre festivalen mere rummelig med plads til alle.  
 
En vigtig samtale med de unge  
Der er en alarmerende tendens med stigende mistrivsel og ensomhed blandt unge. De jagter succes og perfektion og føler et stigende pres fra omverdenen.   
 
- Det er så vigtigt med forebyggende indsatser, der kan adressere de unges udfordringer og fremme ungdommens mentale sundhed og trivsel, fortæller Jesper Dessau, der er konsulent i PsykInfo Midt.  
 
Mød EN AF OS-ambassadører  
På festivalen kan du møde EN AF OS-ambassadører, der kender alt til psykisk mistrivsel. De bringer deres egne erfaringer i spil. Det kommer bl.a. til at ske på vores stand “Smuk som du er”, når vores ambassadører deltager i forskellige samtaler, spil og aktiviteter med gæsterne. Ønsket er at fremme den åbne dialog og bryde tabuer om mistrivsel og psykiske udfordringer. 
Læs hele artiklen på vores hjemmeside
 

Sommeren er ikke altid lys og let

Sommerferie er for de fleste et kærkomment afbræk fra hverdagen.    
 
Men ikke alle glæder sig i denne tid, hvor dagligdagens faste strukturer smuldrer, og det nære netværk er taget på ferie. Det kender EN AF OS-ambassadør Henriette Højhus alt for godt.   
 
- Jeg synes, at det er svært at passe ind i normen om, at sommeren er fantastisk, for jeg kan godt føle mig meget alene. Jeg bliver sårbar og nemt ked af det, når dem jeg stoler på ikke er der, og jeg bliver mere usikker på mig selv, fortæller Henriette Højhus.    
 
Hun ved, at det er vigtigt for hende at skabe struktur og få sat ting i hendes kalender, så dagene ikke bliver alt for lange.  
 
- Jeg sørger for at have noget at tage mig til hver dag. Jeg passer for eksempel nogle dejlige unger for en familie eller går til træning. Og så laver jeg et skema over, hvornår mine nærmeste er der. Det gør sommeren mere overskuelig og giver mig ro, siger Henriette Højhus.    
 
Rigtig god sommer. Husk at det er okay, at man glæder sig til hverdagen igen. 
 
 
 
Programmet for efterårssæsonen er netop udkommet, og den 4. september starter vi ud med efterårets første temaaften. Det sker, når vores EN AF OS-ambassadør Mette Østerballe tager dig med en tur ind i hendes verden. Hun lever med en spiseforstyrrelse samtidig med, at hun jonglerer arbejde, familieliv og behandling for den psykiske sygdom. 
 
Til alle vores temaaftener kan du blive klogere på, hvordan det er at leve med en psykisk diagnose. Du hører altid en fortælling fra nogen, som har eller har haft det helt ind på livet. Det kan enten være som pårørende eller patient. Du kan også altid høre vores personale fortælle om, hvordan de arbejder med diagnoserne til hverdag, hvilke behandlingstilbud der findes, og hvilke symptomer man skal være opmærksom på ved de forskellige diagnoser.
Se program og book billetter på Psykiatriens hjemmeside
 
Nyheder fra vores sociale medier

SÅ ER DER VARMET OP TIL TOUR DE FRANCE

 
Patienterne varmer op til Tour de France i Regionspsykiatrien Gødstrup
 
Der er blevet knoklet på motionscyklerne i Regionspsykiatrien Gødstrup. hvor patienterne har varmet op til Tour de France. Den lokale cykeltur på Sengeafsnit 2 – Tour de S2 – har inspireret patienterne til at sætte sig i sadlen.
 
Se opslaget
 

FRIRUM FRA BEHANDLING I REGIONSPSYKIATRIEN HORSENS

 
Sommerkoncerter i Regionspsykiatrien Horsens
 
Hot dogs til frokost efterfulgt af en times hygge, kaffe, kage, popcorn og akustisk guitar i gårdhaverne. Rammerne var sat for en god eftermiddag i Regionspsykiatrien Horsens. Patienter og personale blev nemlig forkælet til sommerkoncerter.
 
Se opslaget
 
  Link til Facebook-side   Link til Instagram-profil   Link til LinkedIn-side   Link til YouTube-profil  
 
 Send til en ven
 
Send mailen videre til én, der kunne have glæde af den
Region Midtjyllands psykiatriske
informationscenter