Se nyhedsbrevet i browser
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 40 - 2024  

Fertilitetsklinik i Skive skal vokse og sætte flere børn i verden

 
 

Beslutningen om gratis fertilitetsbehandling til barn nummer to giver fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive vokseværk. Pengene til udvidelsen er fundet, og nu kan nyansættelser og ombygning gå i gang.    

På Regionshospitalet Skive bliver der klappet i hænderne over regionsrådets beslutning om at opprioritere fertilitetsklinikken, som både skal kunne foretage flere behandlingen samt have nyt udstyr og mere plads.  

Det sker som følge af, at Region Midtjylland per 1. december 2024 skal tilbyde gratis fertilitetsbehandling til barn nummer to.   

Konkret har regionsrådet besluttet, at Hospitalsenhed Midt fra og med 2025 får tildelt 7,9 millioner kroner årligt til at varetage den forventede meraktivitet på fertilitetsklinikken i Skive. Der skal både ansættes flere speciallæger, sygeplejersker, bioanalytikere og sekretærer.  

- Jeg synes, at det her er en enorm styrkelse af fertilitetsklinikken. Vi er på patienternes vegne utrolig glade for, at der nu også er mulighed for at tilbyde gratis fertilitetsbehandling til barn nummer to. For os som personale er det en opgave, som vi glæder os til at løse med masser af gåpåmod, siger Betina Boel Povlsen, som er laboratorieleder på fertilitetsklinikken i Skive.

Læs mere på hjemmesiden

HE Midt har i denne uge åbnet tre vaccinationscentre

 
 
Det er blevet vaccine-sæson, og det betyder, at HE Midt tirsdag den 1. oktober 2024 åbnede tre vaccinationscentre i Skive, Silkeborg og Viborg.  
 
Det er igen i år Jønne Engmark, der er leder af vaccinationsindsatsen i HE Midt, og han tog forleden sammen med de ansatte i vaccinecentrene imod de første borgere, der ønskede at blive vaccineret mod influenza og COVID-19.  
 
De ansatte i vaccinationscentrene står også for personalevaccination i HE Midt, og det kommer til at foregå i november. Når planen for dette års personalevaccination er på plads, kommer der yderligere info om tid, sted og booking på intra og her i nyhedsbrevet.  
 
HE Midt tilbyder vaccination til inviterede borgere indtil den 20. december 2024, hvor denne sæsons vaccinationsindsats slutter. De tre centre lukker løbende frem mod afslutningen af vaccinationsindsatsen. Det betyder, at det er muligt for inviterede borgere at blive vaccineret i Viborg til og med den 20. december, i Silkeborg frem til den 6. december og i Skive indtil den 29. november.
Læs mere på hjemmesiden

Region Midtjylland indleder millionbyggeri i Viborg

 
 
Med en anlægsbevilling på 35,7 mio. kroner sætter regionsrådet nu gang i byggeri til håndtering af affald og linned fra RH Viborg og den nye psykiatri.  
 
Som en del af byggeriet af Ny Psykiatri i Søndersøparken i Viborg, skal RH Viborgs logistikfunktion flyttes. Derfor har regionsrådet nu godkendt en anlægsbevilling og dermed sat gang i projektet.  
 
Der er gennemført et totalentrepriseudbud, og fundet et vinderprojekt, der både skal sikre effektiv håndtering af affald og linned og samtidig et byggeri, der passer ind i det lokalområde, det skal ligge i.  
 
Logistikfunktionen placeres på trekantsgrunden foran akutcentret. Selve logistikhuset placeres i kælderniveau, hvorfra der så laves en overdækning, så affaldscontainere og affaldskomprimatorer med videre afskærmes af murstensmure, trævægge og planter.  
Læs mere og se projektet på intra

HE Midt har ansat ny kvalitets- og innovationschef

 
 
Rikke Ringgaard Steffensen er blevet ansat som ny chef for Kvalitet og Innovation i HE Midt. Hun tiltræder stillingen den 1. november 2024 og får en central rolle i hospitalsenheden, hvor hun skal lede og skabe synergi i arbejdet med kvalitet, innovation og transformation.
 
Hun skal blandt andet bidrage til at optimere patientforløb og være med til at lede og videreudvikle kvalitets- og forbedringsarbejdet, som sikrer, at patienterne får den rette behandling og pleje.
Læs mere på hjemmesiden

Kom til KUF-workshop og bliv klogere på forebyggelse

 
 
KUF Tværsektorielle forløb med tværfaglige løsninger inviterer til workshop i november, hvor der er fokus på emnet forebyggelse.
 
Workshoppen foregår tirsdag den 5. november 2024 på Gl. Skovridergaard i Silkeborg.
 
Så sæt kryds i kalenderen, tag en kollega med under armen og tilmeld dig allerede i dag. 
 
Tilmedingsfrist er den 22. oktober.
Find program og mere info på intra

Børn og Unge samler akutmodtagelse og sengeafsnit om natten

 
 

For at styrke patientsikkerheden og gøre personalegruppen mere robust lægger Børn og Unge på RH Viborg akutmodtagelsen og sengeafsnittet sammen om natten.   

Børn og Unge på RH Viborg sammenlægger fra og med 1. oktober børneakutmodtagelsen og sengeafsnittet om natten.   

Sammenlægningen skal styrke patientsikkerheden og robustgøre personalegruppen.   

- For det første vil sammenlægningen sikre, at ingen sygeplejersker står alene med modtagelsen af børn og unge om natten. Derudover bliver arbejdsgangene for lægerne lettere, når alle pædiatriske afsnit er på samme etage, og der vil kunne skabes øget samarbejde og kollegial støtte i den pædiatriske personalegruppe, siger chefsygeplejerske i Børn og Unge, Ann Herling.  

I tidsrummet 23.00-07.00 vil alle aktiviteter i Børn og Unge Akut foregå i Børn og Unge Afsnit.

Læs mere på intra

To HE Midt-projekter indstillet til regionale priser

 
 
HE Midt er med i kampen om både Initiativprisen og Smartprisen 2024. I begge tilfælde er der tale om projekter gennemført i Børn og Unge.   
 
Børn og Unges Forstoppelsesskole er blandt de fem nominerede til årets Initiativpris i Region Midtjylland. Prisen gives til en person eller en afdeling, som har udviklet en ny løsning, som blandt andet gavner borgerne, nytænker vanlige løsninger og viser en sammenhængende og helhedsorienteret tilgang.  
 
Smartprisen gives på samme måde til en person eller afdeling, der har fået øje på en god løsning et andet sted og tilpasset den til de lokale forhold. Her kandiderer Børn og Unge til prisen med en 3D-printet løsning – Olivenknoppen - der bruges til at sikre frie luftvejen hos små børn. Løsningen afløser en tidligere glaspustet model, som er gået ud af produktion.  
 
De to priser uddeles 23. oktober.
Læs mere på intra
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Dueholm og Christian Hald
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen