Se nyhedsbrevet i browser
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 38 - 2024  

Hun våger over de døende dag og nat – ingen skal dø alene

 
 

Grete Kastbjerg er den person, som bliver kontaktet, hvis der er brug for Vågetjenesten - Viborg. Vågerne, som blandt andre samarbejder med RH Viborg, tilbyder deres hjælp dag og nat.  

Vågetjenesten er 55-årige Grete Kastbjergs hjertebarn.  

Hun er aktivitetsleder for Vågetjenesten- Viborg, som drives af Røde Kors og har et tæt samarbejde med RH Viborg.  

- Min mor blev 2019 ramt af akut leukæmi, og jeg tog plejeorlov for at passe hende. I den periode besluttede jeg mig for, at jeg ville gøre mit til, at ingen mennesker i Danmark dør alene, siger Grete Kastbjerg.  

Efter moderens død meldte Grete Kastbjerg sig som frivillig i Vågetjenesten - Viborg, og i november sidste år blev hun ny aktivitetsleder. Det er derfor hende, eksempelvis RH Viborg ringer til, hvis der er behov for hjælp fra en våger.  

- Jeg synes, at vi har fået skabt et rigtig godt netværk af vågere, og jeg kan bare mærke, at folk vil det her. Vores yngste våger er 20 år – den ældste 92, siger Grete Kastbjerg, som er uddannet ernæringsassistent og blandt andet har arbejdet i produktionskøkkenet på RH Viborg.

Læs hele historien på hjemmesiden

To nye lektorater styrker forskning i neurorehabilitering

 
 

Neuropsykolog Lars Evald og ergoterapeut Jesper Just Fabricius er begge nyudnævnte lektorer ved Universitetsklinikken Hammel Neurocenter. Lektoraterne styrker forskningsindsatsen inden for neurorehabilitering.

Forskningsansvarlig neuropsykolog og ph.d. Lars Evald fortsætter i lektoratet den forskning, han igennem flere år har stået i spidsen for, inden for kognitive og affektive følger efter hjerneskade. Forskningsansvarlig ergoterapeut og ph.d. Jesper Just Fabricius bygger ligeledes videre på flere års forskning inden for aktivitet og deltagelse i neurorehabilitering.

Udnævnelsen af to nye lektorer styrker forskningsindsatsen inden for neurorehabilitering og konsoliderer forskningsenheden ved Hammel Neurocenter og Vestdansk Center for Rygmarvsskade.

Læs mere på hjemmesiden

Brug kun handsker, når det giver mening

 
 

Engangshandsker skal bruges med omtanke. Det var budskabet, da de infektionshygiejniske enheder og Center for Bæredygtige Hospitaler i uge 38 satte fokus på brugen – og ikke mindst overforbruget – af medicinske engangshandsker. Undersøgelser viser nemlig, at vi kan spare en tredjedel af regionens samlede handskeforbrug. 

På intranettet kan du stadig nå at teste dig selv i en række spørgsmål om handskebrug og håndhygiejne, ligesom du kan finde refleksionskort, plakater og video med information om brugen af engangshandsker. 

Find kampagnematerialet på intra

Hvad er (u)nødvendigt? Bliv klogere på den meget vigtige dokumentation i patientjournaler

 
Rikke Aarhus fra VIVE vil på RH Viborg præsentere resultaterne fra rapporten. Foto: Mathilde Bech
 

Det er kun det nødvendige og relevante, som skal skrives i patientens journal. Men hvad er egentlig (u)nødvendigt at dokumentere? Det kan medarbejderne bliver endnu skarpere på, når der den 3. oktober er oplæg og paneldebat om emnet på RH Viborg.    

HE Midt (Kvalitet og Innovation) inviterer torsdag den 3. oktober klokken 13-15 til oplæg og paneldebat om uhensigtsmæssig dokumentation. Arrangementet foregår i auditoriet på RH Viborg, og programmet er tænkt som inspiration til det lokale arbejde med fokusuge-emnet ”(nødvendig) dokumentation”.  

Rikke Aarhus, som er chefanalytiker hos VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd), vil præsentere resultaterne fra rapporten ”Uhensigtsmæssig dokumentation og behandling i sundhedsvæsenet”.  

Den efterfølgende paneldebat vil fokusere på konkrete cases fra HE Midts afdelinger og klinikker, hvor de enkelte cases kan blive foldet ud i forhold til dokumentationsfaglighed, patientsikkerhed og lovgivning.

Læs hele historien på intra

Fertilitetsklinikken er med i undersøgelse om kost

 
Billede genereret med hjælp fra kunstig intelligens (AI) via ChatGPT.
 
Hvad betyder kosten for muligheden for at få børn? Det spørgsmål skal et forskningsprojekt hjælpe med at besvare.
Fertilitetsklinikken på RH Skive er derfor sammen med forskere fra Herlev og Gentofte Hospital, Aalborg Universitetshospital, Odense Universitetshospital og RH Horsens i gang med at finde deltagere til projektet. Målet er at finde frem til konkrete kostanbefalinger, der kan øge muligheden for at opnå graviditet.
Læs om projektet på Facebook

Tagrenovering går i gang i Silkeborg

 

 Luftfoto af RH Silkeborg

 

I løbet af de kommende måneder skal taget på RH Silkeborgs bygning 3 skiftes.

Det vil få betydning for parkering, adgangsveje og trafik omkring hospitalet, da der i perioden skal opstilles hegn, stillads og skurvogne omkring bygningen.

Byggeri og Projekt beklager de gener, som byggeriet måtte give i form af støj, trafik og afspærrede områder.

Læs mere på intra

HEM kom i mål i fire lokale løb

De røde løbetrøjer er blevet luftet godt i løbet af årets løbesæson. 7. september rundede kolleger fra RH Skive sæsonen af ved at repræsentere HE Midt ved Skiveløbet.
 
Tidligere har HE Midt også været på banen ved Frijsenborgløbet i Hammel, Almindsø-stafetten i Silkeborg og 12 Timers løbet i Viborg. Ved alle løbene har hygge og kollegialt samvær været omdrejningspunktet frem for løbetider og præstationer.
Find gallerier fra alle 4 løb på intra
Billede fra Skiveløbet. Privatfoto
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansv. redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion: Winnie Axelsen Elmstrøm, Christian Hald Christensen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen