Se nyhedsbrevet i browser
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 34 - 2024  

Animationsfilm øger evnen til at forstå sundhedsinformation

 
 

Animationsfilm giver borgere med lænderygsmerter mere viden om eget helbred samt en bedre oplevelse på tværs af sektorer i sundhedsvæsenet. Det viser forskningsprojektet Animation på Tværs.    

Det omfattende forskningsprojekt, Animation på Tværs, har undersøgt, om animationsfilm kan hjælpe borgere med lænderygsmerter til at forstå mere af den information, som de modtager fra sundhedsvæsenet.  

Animation på Tværs er blevet gennemført i et samarbejde mellem Hospitalsenhed Midt samt Silkeborg, Viborg og Skive Kommuner – og involverede 502 borgere med lænderygsmerter, syv forskellige almene praksisser, tre genoptræningscentre, samt medicinsk og kirurgisk rygklinik på Regionshospitalet Silkeborg.  

Sundhedschef i Viborg Kommune, Kristine Stange fremhæver, at Animation på Tværs er et eksempel på, hvor frugtbart samarbejdet mellem kommuner, almen praksis og hospitalsvæsen kan være.  

- Animationsfilmene tydeliggør over for patienter med lænderygsmerter, at der er en sammenhæng i, hvad de bliver tilbudt forskellige steder i sundhedsvæsenet. Desuden hjælper animationsfilmene patienterne med at indgå aktivt i at håndtere eget forløb og sundhed, siger Kristine Stange. 

 

Læs mere på hjemmesiden

Vær med når HE Midt undersøger arbejdsmiljøet med TULE og APV

 
 
Dine svar er afgørende, når HE Midt fra den 26. august inviterer alle medarbejdere til at deltage i TULE og APV. De to spørgeskemaundersøgelser skal være med til at give et bedre indblik i vores fælles arbejdsmiljø.  
 
Fra mandag den 26. august og tre uger frem stiller alle HE Midt-ansatte igen skarpt på trivsel, ledelse og arbejdsmiljø. Det sker i de to undersøgelser TULE og APV.  
 
TULE er Region Midtjyllands kombinerede TrivselsUndersøgelse og LedelsesEvaluering, der er aftalt mellem arbejdsmarkedets parter. Undersøgelsen er et udviklingsværktøj, og formålet er at forbedre trivsel og ledelse.   
 
APV er den lovpligtige undersøgelse – ArbejdsPladsVurdering - der går ud på at afdække eventuelle væsentlige problemer i det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø. Problemer, der skal håndteres i fællesskab.  
 
- For at få det bedst mulige indblik i trivsel, ledelse og arbejdsmiljø på HE Midt er det afgørende, at så mange medarbejdere som muligt deltager i undersøgelserne. Jo flere ærlige og konstruktive svar, vi får på de to undersøgelser, jo bedre kan vi arbejde videre med vores fælles arbejdsmiljø – både overordnet på HE Midt og i de enkelte afdelinger og centre, siger arbejdsmiljøkonsulent Laila Baadsgaard Jørgensen.
Læs mere på intra

Inspiration til fremtidens attraktive arbejdsplads

 
 
På baggrund af trends i samfundet har HMU (HovedMed-udvalget) i HE Midt arbejdet med temaet: Den attraktive arbejdsplads. Arbejdet har udmøntet sig i et idékatalog med relevante emner, som kan drøftes i LMU’er og på personalemøder.   
 
 - Jeg synes, at idékataloget er rigtig brugbart og kan danne rammen for inspirerende dialoger mellem medarbejdere og ledere, siger næstformand i HMU Lene Thorbjørnsen. 
Læs mere på intra

Bliv ekspert i at lægge venflon og udføre arteriepunktur

 
 
Bøvler du også lidt med at lægge venflon og udføre arteriepunktur? Eller vil du bare gerne være endnu bedre til det? Så kom og øv dig til Åbent Læringscenter tirsdag den 3. september.
 
Tina M. Hansen og Katrine Holmstrup Erfurt fra HR Uddannelse står for undervisningen fra klokken 13.00-15.00, hvor du og dine kolleger kan komme og øve jer og blive klogere på de to emner.
Læs mere på intra

Ny tjekliste sikre bedre medicinering af gigtpatienter

 
 
Forskere fra RH Silkeborg og Aarhus Universitet har udviklet en tjekliste, som kan forbedre sikkerheden, når gigtpatienter får udskrevet medicin.
 
Den forkerte gigtmedicin til den forkerte patient kan give bivirkninger som hul i tarmvæggen, blodprop, leverskade eller hjertesvigt. Men nu har forskere fra RH Silkeborg og Aarhus Universitet udviklet en omfattende sikkerhedstjekliste for de nyere lægemidler, der bliver anvendt til behandling af gigtsygdomme.
 
- I takt med at der kommer flere lægemidler på markedet, bliver det stadig mere udfordrende for sundhedspersonale at udskrive medicin uden at risikere alvorlige bivirkninger, fortæller lektor Tue Wenzel Kragstrup fra RH Silkeborg.
 
Med hjælp fra tjeklisten kan en læge hurtigt få overblik over, om patienten har sygdomme eller problemstillinger, som begrænser brugen af visse lægemidler.
 
Foto: Aarhus Universitet
Læs mere på HE Midts forskningssider

HE Midt gav den gas ved lokale løb

Kolleger fra HE Midt har i den seneste uge været på banen ved både 12 Timers-løbet i Viborg og Almindsø Stafetten i Silkeborg. Fra begge fronter meldes der om et drønhyggeligt arrangement med plads til både hurtigløbere og hyggevandrere – og ikke mindst til kollegialt samvær og hygge.
 
Nåede du ikke selv forbi nogen af løbene, så klik dig ind på intranettet og sug stemningen til dig i de to nyheder med fotogalleri, der ligger klar derinde. 
Læs mere på intra

Giv din mailsignatur en opdatering

 
 
Er du ansat i en af de afdelinger og centre, som 1. september fusionerer til nye enheder? Så vær opmærksom på, om du skal have ændret din mailsignatur, så den matcher afdelingens nye navn.  
 
Alle medarbejdere, som sender elektronisk post, skal af hensyn til identifikation have fast afsenderbetegnelse på de mails, der sendes. 
Se på intra hvordan du gør

Tag din idé med på Optimeringsvejen?

 
 
Hvis du har en god idé til et kvalitets-, forbedrings- eller forskningsprojekt, der handler om at optimere et patientforløb, så har du mulighed for at tage din idé med en tur på KUF Optimeringsvejen.
 
Her får du adgang til rådgivning, sparring og netværk, du kan bruge til at føre din gode idé ud i livet.
Se video på intra om Optimeringsvejen
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Christian Hald og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen