Se nyhedsbrevet i browser
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 26 - 2024  

HL: Nye vinde og nye fællesskaber

 
 

Lungesygeplejersker tager på hjemmebesøg hos KOL-patienter. Vores yngste patienter kommer sammen med deres familier på forstoppelsesskole og lærer hjælp til selvhjælp. Akutafdelingen indlægger patienter i eget hjem. Robotter tager over på anæstesilægernes dokumentationsarbejde. Og hjertepatienter undgår besøg og indlæggelse på hospitalet ved at måle egen hjerterytme derhjemme.   

Eksemplerne er mange, når det handler om, hvordan HE Midt allerede i dag tager hånd om nutidens patientbehov og ruster sig til fremtidens krav om mere samarbejde og nytænkning.

Dermed er vi i fuld gang med at sætte sejlene til de nye vinde, som blæser på velfærdsområdet. Blandt andet når Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger og regeringens beslutninger de kommende år skal omsættes i det samlede sundhedsvæsen.    

I HE Midt er vi vant til at tænke nyt og finde gode løsninger. Det har de seneste måneders indsats i forbindelse med Spar2024 for alvor bekræftet.

Vi er i hospitalsledelsen klar over, at resultaterne af den regionale spareplan ikke er noget drømmescenarie for nogen her i HE Midt. Og vi ved, at den både har haft faglige konsekvenser og krævet personlige og professionelle valg for flere af jer. Samtidig kan vi se, at mange allerede er i fuld gang med at skabe nye fællesskaber og samarbejder og forme det nye fælles ”vi”, som opstår i kølvandet på en fusion.

Vi ved, at den slags tager tid og kræver kræfter. Men vi ved også, at vi har stærke, faglige fællesskaber at bygge videre på i alle tre fusioner. Og vi vil sammen med hospitalsenhedens øvrige ledere og nøglepersoner gøre vores for at få årets fusioner til at lykkes godt.   

Læs hele HL-klummen på intra

Ny universitetsklinik styrker forskning i fertilitet

 
 

Fertilitetsklinikkerne på RH Horsens og HE Midt er sammen blevet udnævnt til universitetsklinik af Aarhus Universitet. Udnævnelsen styrker hospitalernes forskning inden for mandlig og kvindelig infertilitet.  

- Det er en stor anerkendelse at blive udnævnt som universitetsklinik. Det vidner om et meget højt fagligt niveau og dygtig forskning i både Horsens og Skive. Med universitetsklinikken samler og styrker vi Region Midtjyllands forskningsindsats på fertilitetsområdet – til gavn for både vores egne fremtidige patienter og ufrivilligt barnløse i resten af verden, vurderer lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen, HE Midt, og lægefaglig direktør Nils Falk Bjerregaard, RH Horsens.  

Den nye universitetsklinik får professor Peter Humaidan fra Skive som overordnet leder og klinisk lektor Kirstine Kirkegaard fra Horsens som souschef. 

- Udnævnelsen er en international anerkendelse af den forskning, vi allerede har udført i Horsens og Skive, men det er også en forpligtelse til at fortsætte aktivitetsniveauet og den meget høje standard. En universitetsklinik skal gennem fornyet vurdering hvert femte år, og det betyder selvfølgelig, at vi skal gøre os umage for at leve op til de kriterier, der følger med. Samtidig giver det nye, tværgående samarbejde os mulighed for at udvide størrelsen og antallet af vores forskningsprojekter, siger professor Peter Humaidan. 

Læs hele nyheden på hjemmesiden

Patienter med karsygdom har en stemme på hospitalet

 
 
Karkirurgi på Regionshospitalet Viborg har oprettet et patientpanel, som skal bidrage til endnu bedre patientforløb.  
 
Hanne Cortsen, Per Andersen og Inger Nicolajsen har meldt sig til et nyt initiativ på Regionshospitalet Viborg. Fælles for dem er, at de er ramt af åreforkalkning i benene – også kaldet vindueskiggersyndrom – og nu er de også blevet fælles om at være med i et patientpanel.  
 
Patientpanelet er tiltænkt en central rolle i ambitionerne om at styrke indsatsen på Karkirurgi, som den 1. januar 2023 blev en selvstændig afdeling på Regionshospitalet Viborg.  
 
- Det er vigtigt, at patienterne har en stemme på hospitalet. Når de har været indlagt hos os, så har de erfaringer, idéer og holdninger, som vi kan lære meget af, siger oversygeplejerske på Karkirurgi, Pia Tofte.  
Læs hele nyheden på hjemmesiden

DECT-telefoner og patientkald ude af drift

 
 
Serveren, der styrer telefonnettet med de trådløse Ascom DECT-telefoner og patientkald på hospitalerne i Viborg og Skive, skal have et serviceeftersyn tirsdag den 2. juli 2024. De to hospitaler tager derfor nødmobiltelefoner i brug, og det gamle patientkald giver lyd på gangen. Bordtelefonerne kan stadig bruges.
 
Læs mere på intra

Asfaltarbejde lukker dele af Heibergs Alle i Viborg

 
 
I perioden 1. juli - 3. juli vil store dele af Heibergs Alle ved RH Viborg være spærret på grund af asfaltarbejde. Det betyder blandt andet ændrede tilkørselsforhold omkring parkeringshusene P3 og P4, ligesom iltcentralen vil være svært tilgængelig i perioden. Derudover ventes asfaltarbejdet at kunne give gener i form af støj og ændrede adgangsforhold for de omkringliggende funktioner.
Læs mere på intra

HE Midt henter ny chefradiograf i egne rækker

 
 
Lise Fynboe bliver 1. august ny chefradiograf i HE Midts Røntgen og Skanning. Her får hun sammen med cheflæge Geert Willander ansvaret for Røntgen og Skannings samlede aktiviteter i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive.  
 
Med Lise Fynboe som ny chefradiograf får Røntgen og Skanning en afdelingsleder, som kender både radiologien og HE Midt indgående. Lise Fynboe kommer fra en stilling som overradiograf i Røntgen og Skanning på RH Viborg og har siden 2001 haft sit daglige virke i HE Midt.  
 
Som chefradiograf kommer hun sammen med cheflæge Geert Willander til at stå i spidsen for den fusion, som 1. september samler de radiologiske aktiviteter på hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive i én samlet afdeling.  
 
- Vi er meget glade for, at Lise har sagt ja til at blive chefradiograf i vores nye samlede Røntgen og Skanning. Vi kender Lise som dygtig og dedikeret, og vi tror på, at hun med sine stærke relationelle kompetencer kan være med til at skabe en stærk, fælles kultur og udvikle den faglige profil i den fusionerede afdeling, siger sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen.  
Læs hele navnenyheden på hjemmesiden

Mere samarbejde på tværs får hverdagen til at glide bedre

 
 

På Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Viborg er der gjort en stor indsats for at rykke serviceassistenter og sygeplejersker tættere sammen.

Et simpelt ”godmorgen” kan måske lyde som en banalitet. Men sådan er det langt fra på Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Viborg. Her har man målrettet arbejdet med at forbedre arbejdsmiljøet, så serviceassistenter og sygeplejersker er blevet mere bevidste om hinandens værdi og arbejdsopgaver.  

De to faggrupper har nemlig et fælles ansvar for, at dagligdagen på afdelingen fungerer godt for både ansatte og patienter.  

- Det er svært for en serviceassistent at gå hen og tilbyde sin hjælp til en sygeplejerske, hvis følelsen er, at de nærmest ikke kender hinanden, siger teamleder for serviceassistenterne, Helle Thorsager.  

- Derfor er vi blevet enige om, at vi her på afdelingen siger godmorgen og generelt hilser på hinanden, når vi mødes. Alle ansatte skal føle, at de har en værdi på afdelingen, og alle er lige meget værd uanset stillingsbetegnelse, siger Helle Thorsager.  

Læs mere på hjemmesiden

Bliv klogere sammen med kollegerne

 
 
Nu kan du igen blive klogere samen med dine kolleger. Region Midtjyllands tilbageholdenhed med uddannelsesaktiviteter ophører den 1. august, og HE Midts interne kursustilbud for efteråret 2024 er netop udkommet med en række relevante og inspirerende kurser.  
 
Det interne kursustilbud rummer både obligatoriske kurser og faglige kurser samt tilbud om kurser i arbejdsmiljø, onboarding, kommunikation, vejledning og pædagogik. Det er også her, du finder andre tilbud som Åbent Læringscenter og skiftende foredrag.
 
Sidstnævnte rummer i efteråret muligheden for at opleve forfatteren bag bogen ”Sårbar? Det kan du selv være”, Morten Sodemann, samt sundheds-”guru” Chris MacDonald.  
Læs mere på intra

Ortopædkirurgi skal have ny chefsygeplejerske

 
 
Lene Dam Olesen fratræder som chefsygeplejerske i Ortopædkirurgi på RH Viborg for i stedet at blive chefsygeplejersker på Ortopædkirurgi, Operation og Intensiv på RH Randers.  
 
Lene Dam Olesen har siden 2020 haft skiftende lederroller i HE Midt. Først som oversygeplejerske på Intensiv i Viborg og siden som chefsygeplejerske i COVID – Test og Vaccination i forbindelse med Corona-pandemien. Siden 2022 har hun stået i spidsen for Ortopædkirurgi og Røntgen og Skanning.  
 
Hospitalsledelsen vil snarest muligt indlede arbejdet med at finde en ny chefsygeplejerske til Ortopædkirurgi i Viborg. Indtil da udgøres Ortopædkirurgis afdelingsledelse af cheflæge Steen Olesen. Stillingen som chefsygeplejerske i Røntgen og Skanning afløses som planlagt af en ny chefradiograf per 1. august.
Læs hele navnenyheden på intra

Kom gratis på Folkeuniversitetet

Nu kan du igen tilmelde dig et kursus på Folkeuniversitetet kvit og frit. Tilmeldingen for efterårets kurser åbnede onsdag den 26. juni.
 
Du har mulighed for at vælge ét kursus (altså ét hvert halve år) via Region Midtjyllands tilbud. Når puljen er opbrugt, lukkes der for tilmelding.
Læs mere på intra
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Christian Hald og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen