Se nyhedsbrevet i browser
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 22 - 2024  

Første dansk-uddannede akutlæge står klar i Viborg

 
 

Larissa Callesen er Danmarks første dansk-uddannede akutlæge. Som den første har hun gennemført den nye, danske speciallægeuddannelse i akutmedicin med Akutafdelingen på RH Viborg som udgangspunkt for de seneste fem års speciallægeuddannelse

For Larissa Callesen var det ønsket om variation, uforudsigelighed og tempo i arbejdsdagen, der gjorde udslaget, da hun tilbage i 2019 gik i gang med den splinternye speciallægeuddannelse i akutmedicin.

- På en akutafdeling er hver dag unik, og du ved aldrig, hvilke patienter du kommer til at møde, eller hvad de fejler. Det var derfor, jeg valgte akutspecialet – og jeg har bestemt ikke fortrudt mit valg, fortæller Larissa Callesen.
 
Fredag den 31. maj bliver hun – som den første dansk-uddannede nogensinde - færdiguddannet som speciallæge i akutmedicin. Og det vækker begejstring både i Akutafdelingen og hos hospitalsledelsen, at HE Midt på den måde markerer sig på det akutte felt.
 
- Der har været meget fokus på at styrke det akutte område de seneste år, og vi er utroligt stolte over, at vores Akutafdeling har været med helt fremme forrest i feltet. Både når det handler om akutlæge-uddannelse og udviklingen af det nye speciale generelt. Det vidner om en afdeling, der tager akutspecialet og intentionerne med akutkonceptet meget seriøst, og som har arbejdet målrettet for at sikre den bedst mulige undersøgelse og behandling til vores akutte patienter, mener lægefaglig direktør i HE Midt Claus Brøckner Nielsen.
Læs hele nyheden på hjemmesiden

HE Midt etablerer ny friklinik for hjerteudredning

 
 

Regionsrådet har onsdag den 29. maj bevilget 5,7 millioner kroner årligt til finansiering af en kardiologisk friklinik i HE Midt.

Friklinik Hjertesygdomme er navnet på den nye friklinik for udredning af hjertesygdomme, som får adresse på regionshospitalerne i Viborg og Silkeborg.

I mange år har HE Midt haft en central rolle i kardiologien med en "bagstopperfunktion" for hjerteudredning. Her har hospitalsenheden taget nyhenviste patienter ind til udredning for hjertesygdom fra de andre regionshospitaler i regionen, når ventetiden på hjemhospitalet har været for lang. Modellen har dog haft sine begrænsninger, da den ikke har omfattet alle nødvendige diagnostiske undersøgelser.

Med etableringen af Friklinik Hjertesygdomme, som er en tre-årig aftale, erstattes bagstopperfunktionen med en mere omfattende og effektiv tilgang til udredningen. Friklinikken vil tilbyde fuld udredning for hjertesygdom med de nødvendige diagnostiske undersøgelser, hvilket giver en mere komplet og hurtig udredning for patienterne, som efter udredningen overgår til eventuel kontrol på hjemhospitalet.

Læs mere på hjemmesiden

Hun er altid klar til at vise vej

 
 

Sammen med andre engagerede patientstøtter på RH Viborg har Wendy Mogensen hjulpet masser af mennesker med at finde rundt på hospitalsgangene.

Hvert år hylder HE Midt den frivillige indsats via de såkaldte frivillighedsarrangementer.
 
Onsdag den 29. maj fandt det sted i Viborg, hvor de frivillige indledte med en god frokost og herefter fik rosende ord fra blandt andre hospitalsledelsen.
 
Blandt de i alt 143 frivillige i HE Midt er Wendy Mogensen, som er koordinator for de patientstøtter, som på RH Viborg hjælper patienter og pårørende med at finde vej på hospitalet.
 
- Dengang jeg gik på efterløn, var jeg ikke klar til at stoppe med at hjælpe andre. Jeg følte, at jeg havde mere at give af, siger Wendy Mogensen.
 
Læs hele historien om Wendy Mogensen på hjemmesiden

Har du migræne og lyst til at deltage i et klinisk forsøg?

 
 
Vores to kolleger Lis og Malene fra Hovedpineklinikken på RH Viborg søger deltagere til to kliniske forsøg, der skal undersøge effekten af ny forebyggende behandling mod migræne. Deltagerne skal blandt andet være mellem 18 og 65 år, og de skal have migræne 4-14 dage om måneden. Kunne det været noget for dig eller én, du kender? 
Læs om de to forskellige kliniske forsøg

TrygFondens Familiehus inviterer inden for

 
 
Familiehuset på Hammel Neurocenter fylder 5 år, og i den forbindelse åbner huset dørene og inviterer interesserede borgere inden for. TrygFondens Familiehus er et hus til forældre og søskende til børn og unge, som er indlagt på Hammel Neurocenter med en erhvervet hjerneskade. Huset fungerer som familiernes andet hjem, de kan opholde sig i under rehabiliteringsforløbet.
Find mere info om åbent familiehus

Robotter sparer tid og museklik for anæstesi-personalet

 
 
Nye robotløsninger sparer klik og frigiver tid for lægerne i forbindelse med bedøvelse af patienterne. De nye løsninger er udviklet i samarbejde mellem operationsafdelingerne i Viborg og Gødstrup.

Ingen patienter får en bedre behandling, fordi lægen står og sætter en masse flueben på en computerskærm. Det mener overlæge Lars Dalsgaard Bech fra Operation og Intensiv i Viborg. Derfor glæder han sig over, at han og kollegerne i samarbejde med kollegerne på RH Gødstrup har fået udviklet to nye robotløsninger, som kan klare de mest rutineprægede opgaver i forbindelse med anæstesiprocedurer og -tilsyn.

- Det giver simpelthen ingen mening, at vi skal bruge tid på at stå og udfylde de samme informationer, som andre kolleger allerede har noteret. Så løsningen sparer os for dét, jeg vil tillade mig at kalde ”noller-arbejde”, forklarer Lars Dalsgaard Bech.

På den måde kan han og kollegerne bruge tiden og den mentale båndbredde på at være nærværende i forhold til patient og kolleger og løse andre mere meningsfulde opgaver.

Både i HE Midt og Gødstrup er der generelt stort fokus på at udvikle robotløsninger, som kan aflaste medarbejderne og frigive tid til andre opgaver. I HE Midt er der på nuværende tidspunkt 53 robotløsninger i brug, som hver sparer hospitalerne for gennemsnitligt 200-250 timer årligt.
Bliv klogere på robotternes hjælp på hjemmesiden

HE Midt gør rent med renere samvittighed

 
 
Som det andet hospital i Norden har HE Midt fået svanemærket sin rengøring. Den mere miljøvenlige rengøring er til gavn for både medarbejdere, patienter og natur.
 
Med Svanemærket har HE Midt fået papir på, at rengøringen på hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive lever op til de skærpede kvalitets- og miljøkrav, som følger med certificeringen.
 
- Svanemærket er et kvalitetsstempel, som vi er utroligt stolte af. Det vidner om en dedikeret indsats fra medarbejderne i vores Servicecenter og viser, at vi i alle dele af vores organisation arbejder målrettet med at skabe en mere miljøvenlig og bæredygtig hverdag. Både af hensyn til vores patienter og medarbejdere og af hensyn til vores fælles miljø og fremtid, siger hospitalsdirektør Brian Brøndum Møller.
Læs mere om svanemærkningen på hjemmesiden

Møde med HL gav mulighed for en styrket relation

 
 
Sygeplejerske Lisbeth Hougaard oplevede nærvær og god tid til dialog, da hun mødte hospitalsledelsen på RH Skive.

Hospitalsledelsen markerer, at den er fuldtallig og er derfor på rundtur på HE Midts matrikler. Tirsdag den 28. maj havde turen sit fjerde stop – på RH Skive.

Én af de medarbejdere, som havde meget på hjerte, var kol-sygeplejerske Lisbeth Hougaard, som var glad for at kunne møde hospitalsledelsen på en uformel måde.

- Hvis det havde været i et stort forum, så havde jeg måske fået mulighed for at stille et spørgsmål. Her kunne vi få en længere dialog, hvor vi havde øjenkontakt og kunne skabe en bedre relation til hinanden, sagde Lisbeth Hougaard.
Læs mere på intra

Ta’ kollegerne med til sommerens motionsløb

 
 
Kom med på holdet, når HE Midt deltager i de 4 store, lokale motionsfester i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive hen over sommeren. Du kan deltage, uanset om du er hurtigløber eller bare gerne vil gå ruten med kollegerne eller tage del i det sociale fællesskab.

Traditionen tro er det kollegialt samvær, hygge og fællesskab, der er omdrejningspunktet, når HE Midt igen i år er med ved 12 timer Viborg (Nordic Lake Festival), Almindsø-Stafetten, Frijsenborgløbet og Skive Løbet.

Du har som medarbejder mulighed for at deltage i ét eller flere af løbene under HE Midts faner. Hospitalsledelsen betaler deltagergebyret og løbetrøje til alle, og fælles for alle løbene er, at HE Midts deltagelse handler mere om det sociale samvær og hygge end om tider og præstationer.
Læs mere om løbene og tilmelding på intra
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Christian Hald, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen