Klik og se nyhedsbrevet i din browser, så får du billederne med!
 
Nyheder fra PsykInfo Midt // Maj 2024
Kære læser,
PsykInfo Midt har været i studiet, og ud af det er der kommet nye PsykInfo Talks. I videoerne gennemgår vi bl.a. teknikker, der kan hjælpe med at skabe ro hos mennesker, der f.eks. oplever mani.
 
I denne udgave kan du læse om:
- PsykInfo Talk - nye videoer til mennesker med bipolar lidelse
- Populær patientvejledning i ny udgave
- EN AF OS-ambassadør Victoria hjælper sygeplejersker på kræftafdeling med bedre at forstå psykiatriske patienter
- Nyheder fra vores sociale medier

PsykInfo Talk - tips og redskaber til patienter med mani

I en ny PsykInfo Talk giver ergoterapeaut Lykke Andersen fra Regionspsykiatrien Gødstrup gode råd til at at bruge ballsticks, tyngdetæpper og andre redskaber, der er nemme at anskaffe. Hun giver også indblik i teknikker, der kan bruges, for at skabe ro hos mennesker med bipolar lidelse, der oplever mani. I studiet står også Jesper Dessau, der arbejder som konsulent i PsykInfo Midt.

 

 
 Videoen er produceret af ANTV og Psykiatrien i Region Midtjylland i 2024.
 
På vores hjemmeside finder du flere videoer med fysiske øvelser. Videoerne er henvendt til mennesker med bipolar lidelse, der oplever mani eller depression. 
Fysiske øvelser til dig med bipolar lidelse
 

Stemningsstabiliserende medicin: ny udgave af populær patientvejledning

Stemningsstabiliserende medicin, der er en af de mest besøgte sider på psykiatriens hjemmeside, er netop udkommet i en ny og opdateret version.

 

Stemningsstabiliserende medicin – medicin mod bipolar lidelse - kan forebygge og behandle depression, mani og blandingstilstande hos de fleste. Der findes tre overordnede typer af medicin; litium, medicin mod epilepsi og medicin mod psykoser. Du kan læse mere om medicintyperne på vores hjemmeside. 

Stemningsstabiliserende medicin
 
Stemningsstabiliserende medicin findes også i en engelsk udgave: Mood Stabilising medication.
 

Bedre kræftbehandling til psykiatriske patienter

- Bare spørg, vi går ikke i stykker.  

Budskabet var klart, da 31-årige Victoria, der lever med borderline, PTSD og depression, holdt oplæg for sygeplejersker fra kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Det vigtige møde mellem hospitalspersonalet og Victoria er en del af forskningsprojektet CASEMED, der undersøger, hvordan kræftbehandlingen til patienter med psykisk sygdom kan styrkes.

Victoria, der er EN AF OS-ambassadør, har ikke selv haft kræft. Men hun har erfaringer fra indlæggelser på andre afdelinger, og ser et stort potentiale i forskningsprojektet, der bl.a. har fokus på at skabe bedre forbindelse mellem kræftafdelingen, psykiatrien og praktiserende læge.

- Jeg har oplevet personale, der var nervøse og usikre omkring mine psykiske udfordringer. Det skabte nogle misforståelser. Mere forståelse tror jeg, kan gøre en kæmpestor forskel.

 
Nyheder fra vores sociale medier

ET PUSTERUM I HVERDAGEN - DEN RULLENDE DAGHØJSKOLE

 
Henriette er frivillig EN AF OS-ambassadør
 
- Det har skabt et trygt rum, hvor patienterne ikke kun er patienter, men deltagere i et fællesskab. Værkstedsleder Anna Storck Birkholm-Falshøj ser mange fordele ved projektet Den Rullende Daghøjskole.
 
Se opslaget
 

HAR DU ERFARINGER FRA DET ALMENE HOSPITAL?

 
Henriette er frivillig EN AF OS-ambassadør
 
Vi mangler frivillige EN AF OS-ambassadører. Dig, der har lyst til at dele dine levede erfaringer med psykisk sygdom og være med til at skabe forbedringer på de almene hospitaler i regionen.
 
Se opslaget
 
  Link til Facebook-side   Link til Instagram-profil   Link til LinkedIn-side   Link til YouTube-profil  
 
 Send til en ven
 
Send mailen videre til én, der kunne have glæde af den
Region Midtjyllands psykiatriske
informationscenter