Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 14 - 2024  
 

Dobbeltoperation gavner både patienter og sundhedsvæsen

 
 

I tæt samarbejde med Aarhus Universitetshospital gennemfører Center for Planlagt Kirurgi i Silkeborg nu dobbelt grå stær-operation som de første i Region Midtjylland. Det betyder kortere forløb for patienterne, bedre udnyttelse af sundhedsvæsenets kapacitet og mindre behov for hjemmepleje til øjendrypning efter indgrebet.

Med den nye procedure er forløbet for patienten forkortet med 14 dage, og det samme gælder opfølgning ved hjemmepleje til øjendrypning. Der spares også et besøg på sygehuset/ved øjenlægen, da begge øjne kan kontrolleres samtidigt efter operationen.  

- De dobbelte operationer for grå stær i Silkeborg er en historie med mange vindere. Det vigtigste er, at patienterne kommer hurtigere i gennem deres forløb. Men det er også vigtigt, at vi udnytter de samlede ressourcer i regionen optimalt, siger cheflæge Rune Salling Holmbjørn fra Øjensygdomme på Aarhus Universitetshospital.  

Også cheflæge Peter Toft fra Center for Planlagt Kirurgi er glad for samarbejdet:  

- Man hører ofte om hospitaler, der har svært ved at samarbejde, men det modbeviser Øjenklinikken i Silkeborg på det kraftigste. Vi har et fortrinligt og helt uproblematisk samarbejde med Aarhus Universitetshospital om at skabe et godt og effektivt tilbud til vores fælles patienter, siger Peter Toft.    

Læs mere og se tv-indslag om operationerne på intra
 

Nu efterlader vi fodspor i patienternes log

 
 

Patienter kan nu se navne på alle, der har slået op eller noteret noget om patienten i MidtEPJ. Patienterne finder oplysningerne i Min Log på sundhed.dk.  

Er fru Larsens infektionstal mon faldet siden i går? Hvordan er det gået med hr. Jensen på stue 3? Virker den nye faglige metode, der er sat i værk?   

Læger, sygeplejersker, kvalitetsmedarbejdere og andre har i forbindelse med deres arbejde brug for at slå oplysninger op og notere oplysninger i MidtEPJ.    

Opslagene er altid blevet logget/registreret, så der er styr på, hvem der slår op i patienternes journaler. Det nye er, at fra den 19. marts 2024, har patienterne fået adgang til at kunne se ”fodspor” – altså navne og efternavne – fra alle de personer, der har slået noget op, eller tilføjet noget, i patientens journal i MidtEPJ.

Læs mere om visning af logoplysninger i MidtNyt
 

Nye regler for kørsel træder i kraft 1. april 2024

 
 
1. april 2024 trådte nye regler for kørsel i kraft på tværs af Region Midtjylland.
Reglerne betyder blandt andet, at du som medarbejder fremover kun kan få befordringsgodtgørelse for den ekstra udgift, du har, når du kører mellem din bopæl og andre tjenestesteder end dit faste tjenestested.  
 
Samtidig honoreres al kørsel som udgangspunkt fremover til statens høje takst. Dog ikke, hvis der fx er tale om kørsel til videreuddannelse.  
 
Fremover skal al kørsel desuden registreres via MinLøn-appen, som mange allerede vil kende fra registrering af ferie og fravær.
Få mere info om de nye regler på intra

Sengeborde i nyt design holder styr på patienternes værdier

 
 
Muligheden for at låse patienternes værdigenstande inde uden nøgle er en af gevinsterne ved de nye sengeborde, som netop nu er på vej til nogle af HE Midts sengestuer.
 
- De nye borde tilgodeser ønsket om og behovet for at passe bedre på patienternes værdigenstande, og samtidig lever de op til en lang række krav, som vi er nødt til at tænke med ind på et hospital, forklarer chefsygeplejerske Helle Skytte, som er formand for patientstueudvalget.
 
De nye borde har blandt andet skuffer med kodelås og er samtidig lette, mere bæredygtige og godkendt i fht hygiejne.
Læs mere på intra
 

Friklinikken træner den bæredygtige muskel

I Friklinikken på RH Silkeborg har social- og sundhedsassistent Inga Jensen og sygeplejerske Mia Vestergaard Bendixen for alvor sat bæredygtighed på dagsordenen – vel at mærke uden at det går ud over hverken hygiejne, patienternes behandling eller medarbejdernes arbejdsmiljø.
 
Det handler om at træne bæredygtighedsmusklen, så de bæredygtige løsninger bliver det mest oplagte og naturlige valg, fortæller de to tovholdere.
Læs mere om Friklinikkens grønne indsats hos Center for Bæredygtige Hospitaler
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion: Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen