Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 12 - 2024  
 

Nyt intensiv-afsnit giver bedre rammer om alvorligt syge patienter

 
 
12 nye intensivpladser er klar til at tage imod patienter på RH Viborg. Det nye intensiv-afsnit er indrettet med god plads og ro til patienter og pårørende, moderne teknologi og nøje udvalgte vægdekorationer.
 
Den formelle indvielse fandt sted 15. marts, og efter påske rykker patienterne ind i det nye intensiv-afsnit, som er en markant opgradering af det nuværende afsnit. Både afsnittet og de enkelte sengestuer er større og giver bedre mulighed for at giver patienterne den ro, afskærmning, overvågning og tætte pleje og behandling, de har brug for.
 
- Alene indretningen med ensengsstuer og mindre afskærmede enheder vil give en helt anden ro om de enkelte patienter, end vi er vant til i de hidtidige rammer. Det betyder også, at vi får bedre mulighed for at have patientens pårørende tæt på og skabe bedre rammer om svære stunder og fortrolige samtaler, siger oversygeplejerskerne Sanne Skovgaard Knudsen og Iben Jacobsen Svenstrup fra Intensiv.
 
Samtidig er de nye intensiv-stuer indrettet med døgnrytmelys og tryghedsskabende naturtapeter i håb om, at det kan have forebyggende og positiv betydning for patienternes angst- og smerteniveau og risikoen for delir. 
Kig ind i det nye intensiv-afsnit på hjemmesiden
 

HE Midts patienter og fødende er blandt de mest tilfredse

 
 
HE Midt modtager endnu engang stor ros fra både patienter og fødende i den årlige Landsdækkende Patienttilfredsheds-undersøgelse, LUP 2023.  
 
Kommer du til hospitalet med et akut problem, til en planlagt aftale eller for at føde, så viser den årlige Landsdækkende Patienttilfredshedsundersøgelse, LUP 2023, at Hospitalsenhed Midt ligger helt i top i tilfredshedsundersøgelsen.  
 
40.357 patienter, der enten har været akut indlagt, planlagt indlagt eller i ambulant behandling på en afdeling på et af regionshospitalerne i Silkeborg, Viborg eller Skive er blevet spurgt om deres tilfredshed med deres forløb på hospitalerne i 2023. Derudover har 1.197 fødende fået mulighed for at deltage i undersøgelsen med oplevelserne af deres forløb.   
Læs mere om resultaterne fra LUP på hjemmesiden
 

Hvordan behandles en englevinge på hospitalet?

 
 
Englevinge (scapula alata) er en tilstand, hvor skulderbladet vinger medialt ud fra kroppen. Hvert år sender tilstanden danskere til behandling i sundhedsvæsenet, men der mangler viden om hvilke behandlinger, disse patienter tilbydes. Derfor undersøger en gruppe forskere og klinikere fra RH Viborg nu området, så behandlingen på sigt kan blive optimeret til gavn for patienterne.
Læs mere om KUF-projektet

Ny algoritme skal hjælpe ved overrevet akillessene

 
 
Marianne Toft fra Ortopædkirurgi på RH Viborg tester i øjeblikket en ny individualiseret behandlingsalgoritme, hvor ultralydsscanning skal hjælpe med at vælge, hvornår operation er den rette behandling af en overevet akillessene, og hvornår det ikke er tilfældet.
Læs mere om KUF-projektet
 

Cheflæge Peter Toft går på pension

 
 

Efter 12 år som cheflæge forlader 68-årige Peter Toft til sommer Center for Planlagt Kirurgi for at gå på pension.


- Peter har været med til at tegne CPK og RH Silkeborg de seneste mange år, og vi vil i hospitalsledelsen sige ham en stor tak for hans indsats. I løbet af Peters tid hos os har CPK været gennem en stor udvikling og er blandt andet lykkedes flot med at omlægge en række operationer til samme-dags-operationer til gavn for både patienter og sundhedsvæsen. Nu har han besluttet at bruge en større del af sin tid på det liv, der ligger uden for hospitalets verden, og vi ønsker ham et godt og aktivt otium, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.


Peter Toft går på pension 30. august, og arbejdet med at finde hans afløser vil inden længe gå i gang. Centerledelsen består ud over Peter Toft af chefsygeplejerske Maria Brinck Krog og cheflæge Karsten Modin.

Læs mere på intra
 

HE Midts Køkken skruer op for kampen mod madspild

 
 
Maden skal nære patienterne og ikke skraldespanden. Derfor har HE Midt Køkken sat gang i et større projekt i håb om at kunne begrænse madspild fra hospitalsenhedens sengeafsnit.  
 
- Vi har allerede kigget på madspild fra vores produktion her i hospitalskøkkenet, og nu er turen kommet til at se nærmere på mulighederne for at reducere madspild fra vores sengeafsnit. Det handler i høj grad om miljø og om at spare på både CO2 og unødige udgifter, men det handler også om etik, for der er jo noget helt galt i at gå og smide mad ud hver dag, siger HE Midts kostkonsulent Bodil Jessen.  
 
I første omgang er hun og projektmedarbejder Lise Strøm Jørgensen sammen med kollegerne i gang med at skabe et overblik over, hvor stort potentialet er, og derfor hører de gerne fra medarbejdere og ledere, som har gode forslag til fokuspunkter og initiativer eller kunne tænke sig at bidrage til projektet.  
 
- Måske kan det også gøre sengeafsnittene lidt klogere på, om patienterne får den kost og næring, de har brug for, hvis vi sammen får et overblik over, hvad det er for noget mad, vi smider ud. Vi har jo en fælles interesse i, at vi får næret patienterne og ikke skraldespanden med vores hospitalsmad, mener Bodil Jessen. 
Læs mere og find kontaktinfo på intra
 

Foråret kom til Silkeborg

Nogle traditioner varsler for alvor forår. Sådan er det blandt andet med de lokale Lions-klubbers tradition for at levere kulørte tulipaner til patienter og personale på RH Silkeborg. Og i år var ingen undtagelse, da Lions Club Silkeborg og Lions Club Theodora Silkeborg besøgte hospitalet med adskillige buketter, som nu er fordelt ud på patientstuer og venteområder.
Se billeder fra tulipanuddelingen på Facebook
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen