Maden skal nære patienterne og ikke skraldespanden. Derfor har HE Midt Køkken sat gang i et større projekt i håb om at kunne begrænse madspild fra hospitalsenhedens sengeafsnit.
- Vi har allerede kigget på madspild fra vores produktion her i hospitalskøkkenet, og nu er turen kommet til at se nærmere på mulighederne for at reducere madspild fra vores sengeafsnit. Det handler i høj grad om miljø og om at spare på både CO2 og unødige udgifter, men det handler også om etik, for der er jo noget helt galt i at gå og smide mad ud hver dag, siger HE Midts kostkonsulent Bodil Jessen.
I første omgang er hun og projektmedarbejder Lise Strøm Jørgensen sammen med kollegerne i gang med at skabe et overblik over, hvor stort potentialet er, og derfor hører de gerne fra medarbejdere og ledere, som har gode forslag til fokuspunkter og initiativer eller kunne tænke sig at bidrage til projektet.
- Måske kan det også gøre sengeafsnittene lidt klogere på, om patienterne får den kost og næring, de har brug for, hvis vi sammen får et overblik over, hvad det er for noget mad, vi smider ud. Vi har jo en fælles interesse i, at vi får næret patienterne og ikke skraldespanden med vores hospitalsmad, mener Bodil Jessen.
|