Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 08 - 2024  
 

Det billeddiagnostiske område i Silkeborg og Viborg fusionerer

 
 

Røntgen og Skanning på RH Silkeborg fusionerer med Røntgen og Skanning på RH Viborg.  

Organiseringen af det billeddiagnostiske område i Silkeborg var stadig under udredning, da Region Midtjylland i december godkendte Politisk Spareplan 2024. Men nu er det endeligt afklaret, at området fusionerer med Røntgen og Skanning på RH Viborg med én fælles ledelse.  

Fusionen af det radiologiske område sker med overdragelse af ledelsesansvaret 1. april 2024. Her overtager cheflæge Geert Willander og chefsygeplejerske Lene Dam Olesen ledelsen af Røntgen og Skanning i både Silkeborg og Viborg. Den samlede radiologi vil på sigt skulle ledes af cheflæge Geert Willander og en ny chefradiograf. Rekrutteringen af sidstnævnte går i gang snarest, og vedkommende vil efterfølgende afløse Lene Dam Olesen, som fortsætter som chefsygeplejerske i Ortopædkirurgi i Viborg.  

Fusionen af det billeddiagnostiske område i Silkeborg og Viborg forventes at give større fleksibilitet, effektivitet og robusthed i kapaciteten på både det elektive og det akutte område.

Se plan for fusionsprocessen på intra
 

Første hold SAK'er er klar til at tage fat

 
 

Sundhedsadministrativ koordinator. Titlen er måske ikke den mest mundrette, men de nye SAK'er er både ønskede og længe ventede i hospitalernes sekretariater.

Efter en årrække med snak om en ny lægesekretæruddannelse er det første kuld færdiguddannede sundhedsadministrative koordinatorer nu endelig klar til at tage fat på alt fra journalskrivning og dokumentation til registrering og patientkontakt side om side med lægesekretærerne.

- Opgaverne i vores sekretariater er blevet mere komplekse gennem de seneste år. Hvor det tidligere handlede mere om at skrive en fejlfri journal, rummer opgaverne i dag alt fra kommunikation og juridisk stof til sygdomsforståelse, registrering og dokumentation. Opgaver, som vores sekretærer gennem årene er blevet efteruddannet eller oplært til at håndtere, men som kræver en anden uddannelse, hvis man som nyuddannet skal kunne håndtere dem, forklarer ledende lægesekretær Lena Brønlund Jacobsen fra Akutafdelingen på RH Viborg.

Sammen med uddannelsesvejleder og lægesekretær Anette Lind Kristensen fra Center for Planlagt Kirurgi har hun fulgt oprettelsen af den nye SAK-uddannelse tæt. De glæder sig begge til at få de nyuddannede SAK'er ud i virkeligheden.

Mød de nye SAK'er på intra
 

Medicinsk Afsnit 2 lukker i Silkeborg

 
 

Medicinsk Afsnit 2 i Silkeborg lukker med udgangen af februar. Lukningen sker, fordi det grundet mange opsigelser ikke længere er realistisk at holde sengeafsnittet åbent frem til september, sådan som oprindeligt skitseret i regionens spareplan.

De tilbageværende medarbejdere på M2 bliver flyttet til Medicinsk Afsnit 1 i Silkeborg fra 1. marts, hvor afsnittet overtager 4 senge fra M2. De resterende sengepladser overføres til Neurologi (4 senge), Hjertesygdomme (1 seng) og Medicinsk Afdeling M2 (1 seng), alle i Viborg.

Region Midtjyllands spareplan 2024 indebærer lukningen af i alt 34 sengepladser i Diagnostisk Center i Silkeborg pr. 1. september. Herefter var tanken, at de 30 sengepladser skulle rykkes til RH Viborg og fordeles med 6 senge i Akutafdelingen, 6 i Hjertesygdomme og 18 i Medicinsk Diagnostisk Center, som opstår som følge af fusion mellem Diagnostisk Center og Medicinsk Afdeling. Men antallet af opsigelser på Medicinsk Afsnit 2 i Silkeborg har nu gjort det nødvendigt at finde en hurtigere løsning for at sikre et godt tilbud til de indlagte patienter og rimelige arbejdsvilkår til medarbejderne.

 

Bliv ekspert i at lægge venflon og udføre arteriepunktur

 
 
Bøvler du også lidt med at lægge venflon og udføre arteriepunktur? Eller vil du bare gerne være ekspert i det? Så drop forbi Åbent Læringscenter den 28. februar og øv dig. HR Uddannelse står for undervisningen fra 13-15 i Læringscenter Midt og er klar med gode tips og til at besvare dine spørgsmål.
Læs mere på intra

Vidste du, at animation kan hjælpe med at forstå sygdom?

 
 
HE Midt har i samarbejde med Viborg Kommune fået produceret 48 animationsfilm til kommuner, hospitaler og patientforeninger? Filmene hjælper borgere til bedre at forstå og mestre deres sygdom. Husk at du altid er velkommen til at henvise dine patienter til de relevante animationsfilm på hjemmesiden.
Se oversigten over film på hjemmesiden
 

Bliv klogere på fertilitetsbehandling

 
 

Vil du vide mere om fertilitetsbehandling, mænds sædkvalitet og de etiske dilemmaer med rugemoderskab? Så lyt med, når medarbejderne fra Fertilitetsklinikken på RH Skive deler ud af deres viden i Radio4's podcast-serie Kraniebrud.

I løbet af de seneste måneder har klinikken hele tre gange været i studiet. Den 2. oktober var det læge og ph.d.-studerende Malene Tanderup Sørensen, som fortalte om de etiske og juridiske dilemmaer ved surrogati, altså rugemoderskab. 29. december var professor Peter Humaidan i studiet for at fortælle om fertilitetsbehandling generelt, og 16. februar var han igen foran mikrofonen, denne gang med mænds sædkvalitet som omdrejningspunkt. Hver udsendelse varer en lille times tid og dykker grundigt ned i de enkelte emner.

Hør podcast om rugemoderskab
Hør podcast om fertilitetsbehandling
Hør podcast om sædkvalitet
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia H. Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke J. Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen