Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 6 - 2024  
 

HE Midts regnskab for 2023 er nu gjort op

 
 
HE Midt har netop fået de sidste beregninger på plads og kan nu konstatere, at regnskabsåret 2023 endte med et mindreforbrug på 35 millioner kroner.  
 
Økonomien i Region Midtjylland fik dystre udsigter i løbet af 2023 med et forventet stort merbrug. Derfor fik alle hospitaler sigtelinjer for at forbedre økonomien lokalt for samlet set at forbedre den økonomiske situation i regionen. I den forbindelse fik HE Midts hospitalsledelse til opgave at sigte efter at gå ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 30 millioner kroner.  
 
HE Midts regnskab for 2023 er nu gjort op, og det endte på 35 millioner kroner i mindreforbrug. At det lykkes at komme ud af regnskabsåret et plus på bundlinjen skyldes ifølge hospitalsledelsen en stor og dedikeret indsats fra HE Midts ledere og ansatte. 

Læs mere i nyhed der udkommer på intra den fredag 9. februar
 

Beslutningsstøtteværktøj forbedrer dialog om barselshvile

 
 
Kvindesygdomme og Fødsler er ved at være klar til at lancere en prototype, som er designet til at guide nye forældre gennem valg af barselshvilemuligheder. Beslutningsstøtteværktøjet skal hjælpe forældrene med at træffe informerede beslutninger om barselshvile.
 
I december gennemførte 17 klinikere på HE Midt et kursus i Fælles Beslutningstagning. Klinikere fra forskellige afdelinger i hospitalsenheden har gennem tiden udviklet deres egne beslutningsstøtteværktøjer til brug i dialog med patienter. I Kvindesygdomme og Fødsler har 5 medarbejdere været på kurset – og afdelingen har prioriteret, at gruppen var sammensat tværfagligt med både ledelses- og tovholderrepræsentanter.
 
Det nye værktøj i Kvindesygdomme og Fødsler tilbyder tre tilpassede muligheder for barselshvile. Prototypen er særligt rettet mod at gøre beslutningsprocessen omkring barselshvile mere gennemsigtig og inkluderende for førstegangsfødende.
 
- Formålet er at indføre et mere klart tilbud til førstegangsfødende. De præsenteres nu for tre forskellige valgmuligheder for barselshvile, og vi fokuserer på at give en grundig præsentation af mulighederne, siger vicechefjordemoder Lisbeth Madsen Jensen.
 
Beslutningsstøtteværktøjet om barselshvile til førstegangsfødende skal være med til at fremme patientinddragelse og informerede beslutninger. 
Læs hele nyheden på intra
 

Nyudnævnt lektor på RH Viborg

 
 
HE Midt får en lektor i træningsmedicin. Det sker, når Martin Langeskov Christensen 1. februar tiltræder i et lektorat. Stillingen er en fælles stilling mellem Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet (40%) og HE Midt (60%).
 
Martin Langeskov Christensen har en kandidatgrad i Idrætsvidenskab og Biologi og en ph.d.-grad inden for emnet "fysisk træning af personer med multipel sklerose". Den baggrund bruger han til at forske i, hvordan fysisk aktivitet og træning gavner patienter med neurologisk sygdom, særligt inden for patientgrupper med Parkinsons sygdom og Multipel sklerose.
 
Martin Langeskov Christensen har arbejdet i Neurologi siden januar 2023. Lektoratet er for en 3-årig periode og er finansieret af HE Midt og Institut for Klinisk Medicin i en i foråret udbudt fælles ansøgningsrunde – efter indstilling fra KUF Rehabilitering og Neurologi på RH Viborg.
Læs mere på intra
 

Lodtrækning om ferieboliger

 
 
Ønsker du at booke et sommerhus eller en ferielejlighed gennem Region Midtjyllands feriefond i sommeren 2024? Så nærmer fristen sig for at placere dine lodder inden lodtrækningen. Sidste chance for at deltage i lodtrækningen er den 19. februar 2024 klokken 11.00.
Placér dine lodder hos Feriefonden

Find info om Spar24 på intra

 
 
På HE Midts intranet finder du en side, der løbende bliver opdateret med information om de besparelser, som blev vedtaget af regionsrådet i Politisk Spareplan 2024 i slutningen af sidste år. Du kan blandt andet finde links til de seneste nyheder fra HE Midt, og du kan læse mere om forskellige områder, der bliver ramt af besparelserne.
Læs mere på HE Midts Spar24-intra
 

Få overblik over forårets kurser

I en ny digital udformning er HE Midts interne kursustilbud for foråret 2024 netop udkommet. Kursusoverblikket er sendt ud til alle medarbejdere og kan fremover også findes på HE Midts intranet.  
 
På intranetsiden kan du finde interne kurser og temadage, som er relevante på tværs af fag og afdelinger/centre, og som på udvalgte områder understøtter hospitalets mange funktioner. Intranetsiden erstatter blandt andet kursuskataloget (pdf) fra Det Interne Kursusudvalg. På siden er der link direkte til tilmelding i Plan2Learn.  
 
Det interne kursustilbud er i foråret 2024 begrænset på grund af tilbageholdenhed med uddannelsesaktiviteter i Region Midtjylland frem til august 2024. Der gennemføres derfor kun aktiviteter, som er obligatoriske og driftsunderstøttende.
Se kursustilbud på intranettet
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen