Se nyhedsbrevet i browser
 
 
 
 

Hej

 

Det kræver en betydelig indsats for en afdeling at skifte engangsinstrumenter ud med flergangs. Til gengæld er gevinsterne store - ikke kun i CO2-reduktion, men også i forhøjet kvalitet af arbejdet.

Sådan lyder det fra Fødeafdelingen på Aarhus Universitetshospital, der netop nu er ved at lave skiftet fra engangs- til flergangsinstrumenter. Afdelingen er den største forbruger af engangsinstrumentsæt på AUH og har derfor et stort potentiale for CO2-reduktion.

I denne udgave af 'Vores verden – vores ansvar'-nyhedsbrevet kan du se, om din afdeling er blandt de største forbrugere af engangsinstrumentsæt på dit hospital, og så kan du kan læse om, hvilke udfordringer Fødeafdelingen på AUH stødte på, da de besluttede at lave skiftet fra engangs- til flergangsinstrumenter.

 
 

Her er de største CO2-gevinster i skiftet fra engangs- til flergangsinstrumenter: Er din afdeling på listen?

Hvis de tre afdelinger på hvert hospital eller -enhed, der har det største forbrug af engangsinstrumentsæt, udskifter til flergangs, vil det samlet reducere regionens CO2-udledning fra forbruget af engangsmetalinstrumenter med 37 procent.
 
Det viser en ny potentialeanalyse. Se om din afdeling er blandt de største forbrugere - og dermed blandt dem med størst potentiale for CO2-reduktion.
Læs mere

 
 

Fødeafdelingen på AUH skifter engangsinstrumenter ud med flergangs

Der er et stort praktisk arbejde, når en afdeling går fra engangs- til flergangsinstrumenter. Og så er der prisen for sterilisering af flergangsinstrumenterne.

På Fødeafdelingen på Aarhus Universitetshospital har de lært, at det især er de to udfordringer, der skal løses, når engangsinstrumenterne erstattes af flergangs.

Læs mere
 
 

Tærte med løg og karry

TIl dig fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital. Velbekomme!
Find opskriften her