Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 04 - 2024  
 

HE Midt er Danmarks bedste til hjertesvigt og atrieflimren

 
 

HE Midt løber med to førstepladser i første runde af Dagens Medicins kåring af landets bedste behandlinger, specialer og hospitaler. RH Viborg vinder i kategorien hjertesvigt, mens RH Viborg og RH Silkeborg samlet vinder for behandlingen af atrieflimren for tredje år i træk.

I begge tilfælde kan den flotte placering ifølge nøglepersonerne tilskrives en tværfaglig holdindsats og et målrettet, vedholdende arbejde for at forbedre patienternes behandling. Samtidig spiller undervisning af patienterne i begge tilfælde en afgørende rolle, når det handler om at ruste dem til et liv med en kronisk sygdom.

De to førstepriser vidner ifølge cheflæge Jens Refsgaard om et højt fagligt niveau i både Silkeborg og Viborg, og det giver sammen med mange års tæt samarbejde mellem hjertefunktionerne i Silkeborg og Viborg et godt udgangspunkt for den kommende fusionerede hjerteafdeling.

- Begge steder har man været vant til at tænke i udvikling, og vi har i stigende grad samarbejdet om at skabe de bedst mulige tilbud til patienterne. Den ambition om altid at give patienterne den bedste behandling er helt klar noget af det, vi tager med videre, når vi i løbet af de kommende måneder fusionerer de to enheder til én samlet og super stærk afdeling, fastslår Jens Refsgaard. 

Den nye afdeling får navnet Hjertesygdomme og vil udover hjerteafsnit i Viborg til akutte indlæggelser fremover have ambulant funktion i Silkeborg, Viborg og Skive.

Læs mere om Danmarks bedste til atrieflimren
Læs mere om Danmarks bedste til hjertesvigt
 

Medicinsk Idrætsklinik åbner på RH Silkeborg 1. februar

 
 
Medicinsk Idrætsklinik bliver en klinik, som tilbyder udredning på et specialiseret niveau for sygdomme i bevægeapparatet, der er relateret til idræt og motion. Klinikken tilbyder en diagnostisk afklaring på langvarige idrætsskader, som ofte skyldes over- eller fejlbelastning, som fx achillesseneproblemer, knæsmerter, hofte- og lyskesmerter, springerknæ og tennisalbuer.
Læs om den nye klinik på hjemmesiden

Rasmus skal hjælpe HE Midts bæredygtighed på vej

 
 
Rasmus Højegaard-Vibild er ny bæredygtighedskonsulent på HE Midt og skal sammen med afdelinger og centre arbejde for at gøre HE Midt grønnere. - Jeg glæder mig til i fællesskab med det kliniske personale at finde meningsfulde projekter og tiltag, der harmonerer med den daglige drift og samtidig kan gøre en forskel lokalt og i det store grønne regnskab, siger den nye bæredygtighedskonsulent.
Læs mere på intra
 

Hjertestop-træning i nye klæder i Hjertesygdomme

I Hjertesygdomme er simulationstræning i avanceret genoplivning blevet en fast del af den månedlige dagsorden, så ansatte nu træner hjertestop- og genoplivnings-scenarier den første onsdag i hver måned. Målet er, at træningen skal give de ansatte tryghed og forbedre samarbejdet mellem kollegerne på tværs af afsnittene i afdelingen.   

- Nyere forskning viser, at færdigheder som hjertelungeredning og avanceret genoplivning bedst indlæres og mestres ved gentagne og hyppig træning af kortere seancer. Det er ligeledes vigtigt, at træningen foregår i samarbejde mellem de daglige kolleger i egen afdeling. På den måde lærer man bedst både kolleger, afdelingen og udstyr at kende, fortæller ledende overlæge Dorthe Svenstrup fra Hjertesygdomme.  

Derfor har blandt andre Dorthe Svenstrup og sygeplejerske Mette Qvortrup fra Hjertesygdomme indført et nyt initiativ, som er fast månedlig træning af hjertestopscenarier i afdelingen. Til træningen deltager to læger, to sygeplejersker fra klinikken og to sygeplejersker fra sengeafsnittet i Hjertesygdomme. De bruger sammen halvanden time på træningen, hvor de gennemgår forskellige cases hver gang, og på den måde får deltagerne trænet samarbejdet på tværs i afdelingen.

Læs mere på intra
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen