Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 48 - 2023  
 

Ændringer i Politisk Spareplan 2024 HE Midt

 
 

Et flertal af regionsrådets medlemmer har på baggrund af høringssvar og kommentarer til Politisk Sparekatalog 2024 for Region Midtjylland indgået forlig om en revideret spareplan den 29. november.  

Partierne bag forligsaftalen indgået 5. september 2023 om Region Midtjyllands budget 2024 og Politisk Sparekatalog 2024 mødtes onsdag eftermiddag i Skive for at drøfte, om høringsperioden gav anledning til ændringer i forligsteksten.  

Den reviderede spareplan giver følgende ændringer i HE Midt i forhold til det oprindelige sparekatalog, der blev sendt i høring i begyndelsen af november:

  • CPK: Der fastholdes 4 NISA-senge i Silkeborg
  • CPK: Der fastholdes 0,5 intensiv seng i Silkeborg
  • Akutlægebilen i Silkeborg fastholdes
  • Tilpasning af åbningstid, akutklinikker
    • I forbindelse med lukning af akutklinikker i dagtid fortsætter de øvrige tilbud og nuværende aktivitetsniveau i sundhedshusene, herunder mulighed for blodprøvetagning og røntgen i dagtid, idet tidsrum for fx blodprøvetagning kan justeres.  
- Vi tager de nye politiske beslutninger til efterretning. Vi ved godt, der kommer endnu flere spørgsmål til spareplanen, og vi vil sikre, at vi så godt som muligt svarer på de spørgsmål, som dukker op. Vi afventer nu en tilbagemelding fra direktionen om den konkrete betydning for HE Midt, ligesom vi afventer Sundhedsstyrelsens rådgivning og den endelige politiske beslutning den 20. december. Vi vil naturligvis gøre vores bedste for at de politiske beslutninger bliver implementeret fagligt forsvarligt, og det håber vi, at alle medarbejdere HE Midt vil støtte op om, så vi sammen kan få lavet et robust og fagligt godt set up, som fortsat er til gavn for patienterne, siger Claus Brøckner Nielsen og Mette Fjord Nielsen.
Læs om processen og se den reviderede spareplan på intra
 

Sygeplejestuderende får redskab til at koble teori og praksis

Operation og Intensiv har udviklet et samtaleredskab, som hjælper de sygeplejestuderende i afdelingen med at koble teori og praksis. Nu bliver redskabet udbredt til hele HE Midt.

De kliniske sygeplejefaglige vejledere i Operation og Intensiv på RH Viborg oplever, at de sygeplejestuderende har svært ved at anvende teorien i praksis. De har svært ved at reflektere over praksissituationer og koble teorien på, som de er blevet undervist i på sygeplejerskeuddannelsen.

På den baggrund har de kliniske vejledere i afdelingen udviklet et redskab, Refleksion over Praksissituationer (ROPs), i samarbejde med Lene Søndergård Andersen fra VIA, som skal hjælpe de studerende med at reflektere over praksissituationer, og de studerende er vilde med det, fortæller operationssygeplejerske Helle Grønne Nielsen og Louise Levring, der er koordinerende kliniske vejledere i Operation og Intensiv.

Læs hele historien på intra
 

HE Midt udskyder APV og TULE til august 2024

 
 
Det er netop blevet besluttet, at HE Midt udskyder APV og TULE til august 2024.
Den oprindelige plan var, at undersøgelsen skulle gennemføres fra 15. januar 2024. Men på grund af eventuelle besparelser og de processer, der måtte følge i den forbindelse, har hospitalsenheden fået grønt lys til at udskyde den omfattende undersøgelse.
Læs mere på intra

Åbent Læringscenter tuner ind på værnemidler

 
 
Har du styr på, hvordan du tager værnemidler korrekt på? Og ikke mindst hvordan du tager dem korrekt af? Uanset dit svar, så er du velkommen til Åbent Læringscenter 7. december, hvor værnemidler er på dagens dagsorden. HE Midts hygiejnesygeplejersker står for at fortælle og vise værnemidlerne frem og er klar på besvare spørgsmål.
Læs mere på intra
 

Særlig indretning af soverum kan bedre patienternes søvn

Hammel Neurocenter har indrettet et rum, der skal stimulere patienternes sanser og skabe bedre mulighed for at hvile og sove. Gennem inspiration fra blandt andet fødestuer har personalet i Hammel skabt et hvile- og soverum på Sengeafsnit 3. Rummet er til gavn for patienter med en svær hjerneskade, der ofte lider af søvnproblemer. Søvnproblemer kan nemlig påvirke patienternes rehabiliteringspotentiale negativt. 
Læs historien på intra
 

HE Midt nedlægger Nærværsagenten

 
 
Fra midt december er det slut med Nærværsagenten, som de seneste år har været et ekstra tilbud til HE Midts gravide medarbejdere. Nedlæggelsen sker på grund af besparelser.
Gravide medarbejdere opfordres i stedet til at tage en snak med nærmeste leder og benytte de eksisterende tilbud hos egen læge eller jordemoder, hvis de oplever udfordringer i forhold til kombinationen af arbejdsliv og graviditet.
Læs mere på intra

Hjertesygdomme har lagt 10 millioner skridt bag sig

 
 
Kollegerne i Hjertesygdomme i Viborg har haft den helt store lommeregner fremme i forbindelse med deres deltagelse i "Tæl skridt"-kampagnen. 10 millioner skridt har afdelingens medarbejdere tilsammen gået i løbet af kampagnens to uger, og det blev onsdag fejret med "vandrepokal" til det mest aktive hold. Ud over at gavne sundheden, har indsatsen også været en del af den kollegiale snak og hygge på afdelingen.
Læs mere på intra
 

Tag gratis på Folkeuniversitetet med Region Midtjylland

Det er nu muligt at tilmelde sig kurser på Folkeuniversitetet. Tilmeldingen begyndte torsdag den 30. november og lukker igen, når puljen er opbrugt efter "først til mølle"-princippet. 

Du har mulighed for at tilmelde dig ét gratis kursus via Region Midtjyllands tilbud. Ønsker du at deltage i flere kurser, kan du tilmelde dig de øvrige kurser til normalpris.

 

Læs om program og tilmelding på koncernintra
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen