Se nyhedsbrevet i browser
 
CEBW nyhedsbrevs logo

Hej læser

 

Meget af det, vi gemmer i kælderen eller smider i containeren på genbrugspladsen fejler ikke noget og kan bruges af andre. Derfor giver det rigtig god mening, at kommuner, affaldsselskaber m.fl. gør sig umage med at gøre direkte genbrug tilgængeligt.

Det gør de på forskellige, men alle værdiskabende måder, og i podcasten kan du høre om, hvordan Favrskov Forsyning, Kredsløb og Nomi4S går til opgaven. (De ekstra nysgerrige kan få indblik i flere genbrugsprojekter i CEBW-regi her).   

Øvelsen med at etablere endnu flere genbrugstiltag på genbrugspladserne er dog ikke lige ud ad landevejen. En barriere for affaldsselskaberne er usikkerheden om, hvad man må og skal, og hvem der (først) skal have adgang til genbrugseffekterne. Det fortæller Nana Winkler fra brancheforeningen Cirkulær, som vi har bedt udfolde udfordringerne på området. 

Genbrug er også hovedemne for december måneds webinar, og her bliver der rig mulighed for at deltage i snakken om, hvordan vi får løftet flere ressourcer ud af affaldsstrømmen. 

God læse-, -lytte og dialoglyst!

 

Podcast: Direkte genbrug på genbrugspladserne

 
Podcast
 

Hvordan gør vi det let og attraktivt for folk at give brugte ting - fra fleecetrøjer til fliser - et længere liv? Let adgang til at komme af med aflagte ting og tage 'nyt' med hjem er i hvert fald en af nøglerne.

Hør i nyeste afsnit af podcasten 'En fremtid uden affald' tre partnere i CEBW fortælle om deres forskellige tilgange til direkte genbrug på genbrugspladser og i bymiljøer.
Lyt
 

Vi vil så gerne direkte genbrug – men hvad må vi?

 
Nana Winkler
 

Mange kommuner er begyndt at tilbyde direkte genbrug på deres genbrugspladser. Men der er forvirring over, hvordan de konkrete regler er. For der mangler fortsat en bekendtgørelse. Brancheforeningen Cirkulær opfordrer dog kommunerne til at klø på og bruge deres sunde fornuft.

Læs interviewet
 

Webinar om forebyggelse af forbrug og affald

 
webinar forebyggelse
 
Der er mange veje til Rom - og mange veje til forebyggelse. På dette webinar får du tre bud. Du bliver bl.a. klogere på EU's digitale produktpas, oksekød og hospitalskitler. Sid klar kl. 10 i morgen!
Læs mere og find Teams-link

Webinar om genbrug og repair - lovgivning og praksis

 
webinar genbrug
 
Hør om lovgivning og forskningsmæssige bevægelser i forhold til genbrug og repair – og mød tre konkrete projekter fra CEBW, der hver især sætter strøm til ambitionerne omkring genbrug.
Læs mere og find Teams-link
 
 
Circular Economy Beyond Waste
 
Region Midtjylland
Skottenborg 26
8800 Viborg
 
  Link til LinkedIn-side   Link til YouTube-profil  
 
Klik for at framelde dig nyhedsbrevet