Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 46 - 2023  
 

HE Midts sygeplejersker er gode til at holde på kollegerne

 
 
Hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive ligger helt i top, når det handler om at holde på sygeplejerskerne. Det viser en ny opgørelse fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Årsagen skal blandt andet findes i en målrettet indsats med at hjælpe nye kolleger godt i gang.
 
HE Midt placerer sig samlet set som nummer fire blandt de 21 danske hospitaler, der indgår i analysen. Ses der udelukkende på landets akuthospitaler, er HE Midt det andet bedste hospital til at holde på sygeplejerskerne.
 
- Rekruttering af sundhedsfagligt personale er en udfordring for store dele af sundhedsvæsenet i dag. Derfor er vi utroligt glade for, at vi ligger så flot i forhold til at holde på vores sygeplejersker. Det gør en stor forskel for vores patienter i det daglige, at vi har de dygtige og stabile sygeplejersker, som vi har – og samtidig har det stor betydning for, at vi kan skabe en god arbejdsplads, hvor vores nuværende medarbejdere trives, og hvor nye kolleger har lyst til at søge hen, siger sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen.
 
HR-chef Julie Witt peger på hospitalets indsats med onboarding og mentorordninger som nogle af årsagerne til den flotte placering.
Læs hele historien på hjemmesiden
 

Projekt skal kaste lys på udredning og behandling af funktionelle lidelser

 
 
Nyt ph.d.-projekt skal undersøge patienternes oplevelse af et udredningsforløb i Forskningsklinik for Mistanke om Funktionelle Lidelser på RH Silkeborg. Ambitionen er, at skaffe ny viden, som kan forbedre udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser.
 
Bag projektet står Eileen Dorte Shanti Connelly fra Diagnostisk Center. Hun har fra Novo Nordisk Fonden fået knap to millioner kroner i støtte til forskningsprojektet, som gennemføres i et samarbejde mellem Forskningsklinik for Mistanke om Funktionelle Lidelser på RH Silkeborg og Funktionelle Lidelser på Aarhus Universitetshospital.
 
- Det nyskabende i dette ph.d.-projekt er, at vi fokuserer på at udforske relationerne mellem patienter med moderat til svær grad af funktionelle lidelser og de hospitalsklinikere og praktiserende læger, de møder i forbindelse med deres udredning og behandling. Selvom tilbuddene til netop denne patientgruppe har været stigende de seneste år, så har ingen studier undersøgt hospitalsklinikere, praktiserende lægers, eller patienters oplevelse af tilbuddene, fortæller Eileen Dorte Shanti Connelly.
Læs mere om projektet på hjemmesiden
 

Universitetsklinik forlænges med fem år

 
 
RH Hammel Neurocenter modtager endnu engang anerkendelse for sine forskningsaktiviteter, som sker i samarbejde med VCR. Forlængelsen blev godkendt på et møde mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland i en yderst positiv bedømmelse fra bedømmelsesudvalget. Den nye periode udløber den 31. oktober 2028.
 
Læs hele nyheden på hjemmesiden

Personalevaccination overgår til HE Midts vaccinationscentre

 
 
Godt 1.000 medarbejdere i HE Midt har allerede taget imod en gratis influenzavaccination. Hvis du endnu ikke har taget mod tilbuddet om personalevaccination, hvor du kan blive gratis vaccineret mod influenza, og du ønsker at blive det, kan du nu få dit stik i HE Midts vaccinationscentre i Skive, Silkeborg eller Viborg.
Læs mere på intra
 

Kom til gratis symposium om at være patient med multisygdom

 
 
Alle HE Midts ansattes inviteres til gratis KUF-symposium om at være patient med multisygdom. Her kan du blandt andet høre om ventesorg og multisygdom ud fra patienternes perspektiv samt erfaringer med multisygdom fra almen praksis. Symposiet afholdes torsdag den 30. november 2023 fra klokken 12-16 og er arrangeret af HE Midts KUF, der arbejder med multisyge. 
Læs mere om KUF-symposiet på intra

40 års jubilar blev fejret af kollegerne på Operation og Intensiv

 
 
Uddannelse og kompetenceudvikling har i mange år været lidt af et hjertebarn for sygeplejerske Anny Sidelmann.
I 40 år har hun holdt den sygeplejefaglige fane højt og haft sit virke i det midtjyske sundhedsvæsen.
Det blev fejret, da kollegerne fra Operation og Intensiv for nylig var budt til jubilæumsreception på RH Viborg.
Læs hele jubilæumsomtalen på intra
 

11 projekter modtager støtte fra HE Midts Forskningspulje i 2024

 
 
Hospitalsledelsen fordeler 749.223 kroner fra HE Midts Forskningspulje i 2024 til støtte af sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter i hospitalsenheden.  
 
HE Midts forskningspulje støtter sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter, og alle forskningsaktive ansatte på HE Midt har hvert år mulighed for at søge om økonomisk støtte fra hospitalsenhedens egen forskningspulje til sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter.  
Fonden støtter forskningsprojekter, som er tilknyttet HE Midt - uanset forskningsmetode. Støtten kan gå til konkrete projekter - herunder løn, apparatur, driftsudgifter, publicering og konsulentbistand. Der kan også bevilges frikøb til skrivning af protokol.
Se på hjemmesiden hvilke projekter, der modtager støtte
 

Sparekatalog i høring

 
 
Der skal findes store besparelser i Region Midtjyllands budget for 2024, og regionsrådets politiske sparekatalog er i høring frem til den 20. november. På intra kan du se budgetaftalen, sparekataloget og de vigtige datoer i processen. Her kan du også finde HLs klumme om sparekataloget, læse en nyhed om, hvor HE Midt indgår i det politiske sparekatalog samt læse HE Midts høringssvar til de planlagte besparelser.
Følg med på intra

Cheflæge går på pension

 
 
Henning Danielsen, der er cheflæge i Medicinsk Afdeling, går på pension. Henning går officielt på pension den 29. februar 2024, men på grund af afvikling af ferie har han sidste arbejdsdag i HE Midt den 31. januar. Den fremtidige organisering af Medicinsk Afdeling er under afklaring i forbindelse med det politiske sparekatalog i Region Midtjylland. Derfor er det endnu uvist, hvornår stillingen bliver genbesat.
Læs mere på intra
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen