Se nyhedsbrevet i browser
 
 
 
 

Hej

 

Hvor langt kan de enkelte afsnit på hospitalerne egentlig komme i den bæredygtige omstilling ved at implementere tiltag fra Bæredygtighedskataloget?

Meget langt faktisk. Det viser et grundigt projekt på Regionshospitalet Horsens, hvor Fødeafsnittet har reduceret sin CO2-udledning knyttet til vareforbruget med 25 procent.

I denne udgave af 'Vores verden – vores ansvar'-nyhedsbrevet kan du læse mere om, hvilke tiltag fra Bæredygtighedskataloget afsnittet gennemførte for at reducere sit vareforbrug, og hvordan det bærdygtige arbejde med regionens datacentre har reduceret det samlede energiforbrug med omkring en tredjedel.

 
 

Fødeafsnit skar 25 procent af CO2-aftrykket knyttet til vareforbruget

Ved at udvikle nye CO2-data for vareforbruget og implementere en lang række tiltag fra Bæredygtighedskataloget er det lykkedes Fødeafsnittet på Regionshospitalet Horsens at reducere CO2-aftrykket knyttet til vareforbruget markant.
 
- Jeg er vildt overrasket. Det er helt vildt. Og der er jo stadig et stort potentiale, siger social- og sundhedsassistent Pia Tanski, der har haft stort ansvar for projektet. 
Læs mere

 
 

Nye datacentre har skåret en tredjedel af energiforbruget

Grundvandskøling, lavere strømforbrug til køl og en reduktion af det samlede energiforbrug med en tredjedel.

Det er resultatet af, at man også arbejder med bæredygtighed hos Region Midtjyllands nye datacentre.

Læs mere
 
 

Selleri-nøddefrikadeller

TIl dig fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital. Velbekomme!
Find opskriften her