Fremtidens mobilitet på landet

Grafik

NYHEDSBREV #8

Videndeling om bæredygtige landsbyer

 
Kære læser
 
Den kollektive transport er presset i landdistrikterne, og det skaber et stort behov for at finde alternative veje til mobilitet på landet. Derfor sætter vi i dette nyhedsbrev bl.a. fokus på mobilitet.

Det gør vi med et webinar om alternative mobilitetsformer og med et nyt opslag af vores pulje Den Bæredygtige landsby, som for eksempel kan søges til projekter, der forbedrer landsbyens mobilitet.

Derudover fortæller nyhedsbrevet om landdistriktsforskningens dag d. 1. november og om Nørre Snede, der i sidste måned fik overrakt regionens nye initiativpris på 25.000 kroner.

Besøg Landsbyviden.rm.dk og husk at sende os dine historier fra landsbylivet, hvis du har en spændende fortælling at dele med os.

Bedste hilsner,
Landdistriktsteamet i Region Midtjylland
Besøg Landsbyviden.rm.dk
 
Se med hjemmefra: Alternative mobilitetsformer i landdistrikterne
Alternative former for mobilitet som lokale delebilsordninger, flextrafik og samkørsel kan du blive klogere på i dette webinar, som er gennemført i samarbejde mellem Landdistrikternes Fællesråd og Region Midtjylland.
Ja tak, jeg vil gerne se webinaret
 
Puljen er åben 🍀
 
Region Midtjylland åbner for endnu en mulighed for at søge puljen Den bæredygtige landsby. I kan søge tilskud på op til kr. 100.000.
 
Puljen kan fx bruges til at tage hånd om landsbyens udfordringer med mobilitet eller andet som fylder.

Deadline for ansøgning til puljen er den 15. November kl. 12.00.
 
 
Verdensmål og kulturhistorie sikrede Nørre Snede pris
Region Midtjylland overrakte for første gang sin initiativpris til en landsby, der har gjort en særlig indsats for at skabe bæredygtig udvikling i lokalsamfundet. Fredag 1. september modtog Nørre Snede prisen for sit arbejde med verdensmålene og kulturhistorie. 
Læs artikel om Nørre Snede
Billede af unge spejdere med balloner