Klik og se nyhedsbrevet i din browser, så får du billederne med!
 
Nyheder fra PsykInfo Midt // September 2023
 
Kære læser,

September har været fyldt med spændende besøg. Vi har blandt andet holdt mange oplæg hos politiet, som vi startede et samarbejde med i foråret. Som noget helt nyt har vi besøgt psykologistudiet på Aarhus Univeristet. Det kan du blandt andet læse om i denne udgave. Hold også øje med efterårets mange temaaftener - billetterne går som varmt brød! God fornøjelse.

Indhold
- Studerende vil høre om patientens oplevelse
- Nysgerrige gymnasieelever på Karrieredagen
- Power-oplæg til Mental Talk
- Kom til temaaften i efteråret
- Nyheder fra vores sociale medier
 
 
En AF OS-ambassadør holder oplæg på Aarhus Universitet
 

Studerende vil høre om patientens oplevelse

For første gang har vi besøgt og holdt oplæg for psykologistuderende på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet.
 
Et virkeligt møde med diagnoser
I et næsten fyldt auditorie på Aarhus Universitet holdt EN AF OS-ambassadør, Sofie, oplæg for interesserede og opmærksomme bachelorstuderende. Her fik de mulighed for at få deres første virkelige møde med psykiatriske diagnoser – et møde man ikke kan læse sig til i teoribøgerne. For hvordan opleves det at være psykiatrisk patient?
 
- Der blev stillet rigtig mange spørgsmål, f.eks. om hvordan man som patient gerne vil mødes, og om terapiformen er vigtigere end relationen mellem patient og terapeut, fortæller EN AF OS-ambassadør, Sofie.
 
Bedre indsigt & nye perspektiver
Når de studerende er færdiguddannede vil mange af dem få en nær kontakt med borgere med psykiatriske sygdomme. Men som studerende kan det være en udfordring at komme tæt på patienten og få indsigt i, hvad det vil sige at leve med diagnoserne. Lige præcis dén viden bidrager vores ambassadører med.

Sofie fortæller blandt andet om, hvad vil det sige at leve med depression og angst, og hvordan det opleves at leve med flere diagnoser.

-
Det gør en kæmpe forskel at kunne få lov at se og møde et menneske, der lever med diagnoser. Gennem dialogen med vores ambassadører bliver de studerende klogere på, hvordan det opleves i virkeligheden, og det giver noget konkret at hænge teorien op på, udtaler Lise Lundsgaard Kongshøj, psykolog og konsulent i PsykInfo Midt.

De studerende vil have mere
Udover at blive klædt bedre på til mødet med patienten, delte nogle af de studerende deres egne oplevelser med psykisk sårbarhed. Det lukkede op for flere samtaler om sårbarhed – et emne de gerne vil drøfte endnu mere.

- Jeg følte mig meget velkommen, og oplevede at den erfaring, jeg kommer med, både er relevant og brugbar, siger Sofie.
 
Der blev både givet high-fives og klappet, og interessen for mere viden er stor. Allerede nu er vi inviteret ud til flere oplægsdage, f.eks. til Studenterkonferencen, hvor patienter kan give studerende feedback på deres poster-oplæg.
 
 
 
Ambassadører på Karrieredagen i Gødstrup
 

Nysgerrige gymnasieelever på Karrieredagen

EN AF OS-ambassadørerne Thusa, Tenna og Chenette deltog til Regionshospitalets Gødstrups store karrieredag. Her var de med til at repræsentere Regionspsykiatrien Gødstrup – og til at åbne de studerendes øjne for en karrierevej inden for sundhedsvæsenet.

- Det var super spændende at snakke med de unge om uddannelse og fremtiden. Særligt omkring spørgsmålet om, hvem der arbejder i psykiatrien – som jo ikke kun er læger og psykiatere, fortæller Chenette.

Samtalerne handlede ikke kun om karriere i Psykiatrien. Der var også gode snakke om fordomme og stigma i forbindelse med psykisk sygdom og sårbarhed.
Chenette har selv planer om at læse til pædagog og håber, hun har været med til at inspirere de unge til at vælge sundhedssektoren.

 
 
PsykInfo Midt deltog på Mental Talk Konferencen i Herning
 

Power-oplæg til Mental Talk

Over tre dage blev Herning forvandlet til et epicenter for mental sundhed.

Den 31. august til d. 2. september blev der til Mental Talk stillet skarpt på EnsomhedUnges mistrivsel og Kultur som lindring for mental sårbarhed. Programmet bød på alt fra hjertegribende, personlige fortællinger til oplysende debatter og inspirerende workshops.

PsykInfo Midt deltog med oplæg fra vores seje EN AF OS-ambassadører. To af vores unge ambassadører, Sara på 19 år og Lulu på 23, indtog scenerne og talte ind i emnet 'unge og mistrivsel'. Lulus historie om hvordan sygdom ændrer ens drømme, rørte deltagerne og gav også anledning til en god snak efterfølgende.

Chenette gav et power-oplæg om kraft og vilje til at tro på, at man kan få det godt igen. Hun fortalte blandt andet om, hvordan kreativitet har givet hende en måde at udtrykke sig på.
 
 
 
Temaaftener i efteråret
 

Kom til temaaften i efteråret

Efteråret er linet op med en række spændende temaaftener - og det er der flere, der har bemærket, for billetterne rives væk. Så vent ikke for længe med at sikre dig en plads.

Den 26. oktober kan du f.eks. høre om "når traumer medfører PTSD". PTSD kan ramme alle, der har været udsat for voldsomme oplevelser. Det kan både være noget, man har været vidne til, eller noget man selv har været udsat for.

Denne aften møder du psykolog Emilie Bille Wester, som fortæller om symptomer og om hvordan, man kan behandle og håndtere mødet med et menneske, der har PTSD. Du kan også møde Sofie, som fortæller sin personlige historie om, hvordan hun takler lidelsen i hverdagen.

Se hele efterårsprogrammet på Psykiatriens hjemmeside.
 
Debataften på Dokk1 i anledning af sindets dag

I anledning af SINDETS DAG d. 10. oktober inviterer vi desuden til gratis debataften på Dokk1 i Aarhus. Her taler vi om unges mistrivsel. For hvordan oplever unge mistrivsel, hvad siger forskningen, og hvordan arbejder vi med den?

Kom og hør om forskning, mød en fagperson, der arbejder med unges trivsel, og hør to unges fortællinger om at stå midt i en mistrivsel, der kan være svær at komme ud af.
Køb billetter
 
 
 
Nyheder fra vores sociale medier

SELVMORDSFOREBYGGELSE

 
to kolleger fra Team for Selvmordsforebyggelse
 
Når selvmordstanker presser sig på, hjælper Anne-Kristine med at håndtere dem i team for selvmordsforebyggelse. Se opslaget på facebook eller læs om teamet på psykiatriens hjemmeside.
 
Se opslaget her
 

LOV MIG DU ER HER I MORGEN

 
Anne-Sofie og hendes mor står sammen
 
Som 15-årig besluttede Anne-Sofie at dele sine mørke tanker. Her blev Mor Lene hendes klippe. Læs hele historien på psykiatriens hjemmeside eller se opslaget på facebook.
 
Se opslaget her
 

PEERMEDARBEJDERE VINDER

 
Peermedarbejdere har vundet patientsikkerhedsprisen
 
"Det kræver stort mod... I giver mennesker håb", var blot nogle af ordene, vores Peers modtog til prisoverrækkelsen. Læs beretningen fra Dansk selskab for patientsikkerhed.
 
Se opslaget her
 

FØLG MED I TAKEOVERS

 
Irene arbejder som teamleder i retspsykiatrien
 
Følg med på Psykiatriens instagramprofil, når der er takeovers. Hør f.eks. lidt om hvad Irene laver som Teamleder i det grønlandske retspsykiatriske sengeafsnit 3 i Aarhus.
 
Se opslaget her
 
  Link til Facebook-side   Link til Instagram-profil   Link til LinkedIn-side   Link til YouTube-profil  
 
 
 Send til en ven
 
Send mailen videre til én, der kunne have glæde af den
Region Midtjyllands psykiatriske
informationscenter