Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 36 - 2023  
 

HL-klumme: Budgetaftale rammer HE Midt

 
 

Regionsrådet indgik sent tirsdag aften forlig om Region Midtjyllands budget 2024. Aftalen er tung læsning for os, der dagligt arbejder med at give patienterne i Silkeborg, Viborg, Hammel, og Skive den bedst mulige behandling. I hospitalsledelsen ser vi med stor alvor på den kæmpe udfordring, vi står overfor, og vi vil kæmpe for, at vores hospitalsenhed stadig er en robust enhed – vores fælles stolte skib – hvor det stadig gælder: Patienterne først – medarbejderne altid.

 

Det er en svær opgave at få regionens økonomi til at hænge sammen. Der skal findes store besparelser, og det kræver store ændringer. Sammen med relevante ledere og medarbejdere vil og skal vi i den kommende tid indgå konstruktivt i arbejdet med at konkretisere de politiske beslutninger. Budgetaftalens forskellige elementer skal efterregnes, undersøges og beskrives yderligere før endelig politisk vedtagelse den 20. december.

 

Besparelserne i budgetaftalen rammer alle hospitaler i HE Midt. Særligt Regionshospitalet Silkeborg ser ud til at blive massivt berørt og står over for store omstruktureringer og en ændret profil. Men også Fertilitetsklinikken, Fysiologi, Regional Specialtandpleje, akutklinikkerne i Skive og Silkeborg samt det administrative område og akutlægebilerne står over for besparelser og ændringer.

  

Det medfører alt sammen, at rigtig mange gode kollegaer bliver berørt, og naturligvis kan mange følelser komme i spil. Både hos os, der arbejder på og brænder for vores hospitaler, og hos vores patienter og borgerne i lokalområdet. Vi håber, at I vil stå sammen på tværs af matrikler og hjælpe hinanden bedst muligt igennem den kommende svære tid.

Læs hele HL-klummen på intra
 

Her indgår HE Midt i regionsrådets budgetaftale

Region Midtjyllands budgetaftale, som et bredt flertal netop har indgået, er præget af nødvendige besparelser og aftaler om yderligere tilpasninger. Aftalen rammer HE Midt på forskellige områder.
Læs mere i nyhed på intra
 

Hammel Neurocenter inddrager søskende under indlæggelse

 
 

RH Hammel Neurocenter inviterede familierne til de indlagte børn og unge til søskende-dag med stor succes. Dagen bød på sociale aktiviteter for alle sanserne, fælles frokost i TrygFondens familiehus, leg, grin og løssluppen stemning mellem familierne.  

- Det skal føles som sjov frem for indlæggelse, og vi vil vise, at hospitalet kan være hyggeligt og hjemligt. Her må man godt være glad, siger sygeplejerske på afsnittet Isabella Braagaard Pedersen.  

Mens legen stod på, sørgede medarbejderne for, at de indlagte børn fik deres daglige træning. Samtidig kunne medarbejderne lave observationer, som hjælper dem i genoptræningsforløbene.

Læs mere på hjemmesiden
 

Hjælp det bæredygtige forbrug på vej i HE Midt

 
 
Hent kontorartikler og service i depoterne frem for at bestille direkte til jeres afsnit. Tag kun til det aktuelle behov, så der også er varer på hylderne til andre. Og husk at genbruge det, der kan genbruges.
Sådan lyder opfordringen fra HE Midt indkøb. På den måde kan vi nemlig hjælpe hinanden med at gøre hospitalsenhedens depoter og forbrug mere bæredygtige og spare både penge og transport.
Se på intra, hvordan du kan bidrage til de bæredygtige depoter

Deltag i virtuel patientsikkerhedsdag

 
 
15. september kan du deltage i en online temadag om inddragelse af patienter og pårørende i patientsikkerhed. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som markerer den internationale patientsikkerhedsdag med en temadag. Dagens program matcher det internationale tema om inddragelse af patienter og pårørende i patientsikkerhed og samarbejde og partnerskab i pleje og behandling.
Se mere om program og tilmelding på intra
 

Nye ungerum giver bedre rammer for de unge patienter

 
 
To sengestuer og et opholdsrum designet og skræddersyet til unge patienter blev forleden indviet på RH Viborg. Projektet er blevet muligt med støtte fra det velgørende Knus Kræft-initiativ.
 
Med donationen har RH Viborg ud over ungerummet med plads til ophold og en tilhørende altan også fået to nyrenoverede patientstuer skræddersyet til unge patienter. Med "trægulve", farver på loftet, behagelige stole til gæsterne og udsmykning på væggene og et kækt roomservice-skilt ved kaldesnoren til sygeplejerskerne. 
Se de nye ungerum på hjemmesiden

Snart gælder 72-timers behandlingsansvar i Midtjylland

 
 
15. september påtager hospitaler i Region Midtjylland sig et 72 timers udvidet lægefagligt behandlingsansvar for færdigbehandlede patienter, der udskrives til kommunal sygepleje. Ansvaret gælder for somatiske patienter, der har været indlagt i mindst 24 timer.  
I første omgang gælder 72-timers behandlingsansvar for patienter der udskrives til kommunal sygepleje på kommunale akutpladser, midlertidige pladser eller plejehjem.  Fra 1. november omfattes også patienter der udskrives til kommunal sygepleje i eget hjem inkl. bosteder.
Læs mere på intra
 

Vellykket Åbent Hospital i Viborg

 
 

Den røde løber var rullet ud for de cirka 1.250 borgere, som 3. september valgte at lægge vejen forbi RH Viborg i anledning af Åbent Hospital.

Hospitalet bød under arrangementet på smagsprøver og forfriskninger – og medarbejderne bød på en snak om deres faglighed.

Her var noget for alle aldre. For de mindste var hospitalsklovnene Turbo og Alfi samt bamsehospitalet et hit. Dagen igennem stod ivrige børn i kø og krammede deres bamser, mens de ventede på at få lagt en forbinding på deres elskede bamse. Medarbejdere fra Akutafdelingen styrede Bamsehospitalet med kyndige hænder. Børnene kunne også prøve nogle af hospitalets uniformer, mens der for de lidt ældre var god mulighed for at blive klogere på nogle af de mange uddannelser, som kan føre til et job på hospitalet – uanset om man vil være social- og sundhedsassistent, bioanalytiker, læge, sygeplejerske eller er interesseret i en uddannelse til sundhedsfaglig koordinator. Der var god interesse for langt de fleste aktiviteter på dagen, og ved mange stande stod borgerne decideret i kø for at få mere at vide.

Læs mere om dagen på hjemmesiden
 

40-års jubilar fejret med fest og medalje på Intensiv

 
 
Intensivsygeplejerske Tove Møller Jensen blev for nylig fejret på Intensiv for 40 års ansættelse på RH Viborg.
 
Samtidig modtog hun samtidig Dronningens Fortjenstmedalje for 40 års sammenhængende arbejde.
Læs mere på intra

Ortopædkirurgisk Afsnit er flyttet til etage 7

 
 
Tidligere på ugen flyttede Ortopædkirurgisk Afsnit fra etage 10 til etage 7 i Viborg. Ombygningen af etage 10 har længe været planlagt, og 5. september flyttede Ortopædkirurgisk Afsnit ud af etagen og ned på etage 7. Her skal afsnittet placeres midlertidigt, mens ombygningen står på.
Læs mere på intra
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen