Se nyhedsbrevet i browser
 
NYHEDSbrev | Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive
  Uge 32 - 2023  
 

Hammel Neurocenter udvider projekt for voksne med cerebral parese

 
 

Landets første habiliteringstilbud til voksne med cerebral parese blev til på Hammel Neurocenter i 2022 efter en donation fra Elsass Fonden. De første erfaringer har været så gode, at projektet allerede nu udvides og dermed kan modtage henvisninger fra hele Region Midtjylland.

Det er Hammel Neurocenters tværfaglige team for cerebral parese, der i løbet af de seneste år har udviklet projektet, som skal hjælpe voksne patienter med cerebral parese til større uafhængighed og selvstændighed.

Projektet har siden opstarten været tilgængeligt for henvisninger af patienter i udvalgte kommuner men udvides nu til at tage imod henvisninger fra hele den midtjyske region. Det sker forud for projektets tidsplan efter gode erfaringer fra de første forløb, og planen er, at projektet i løbet af de kommende fem år skal udvides til hele Danmark. Grundet det store behov vil borgerne dog kunne opleve ventetid.  

- Det er en stor glæde at få lov til at hjælpe endnu flere voksne, som tidligere har manglet en koordineret indsats, siger projektleder Helene Honoré.

Læs hele historien på hjemmesiden
 

Se HE Midt kursuskatalog for efteråret

 
 

Kursuskataloget for efteråret 2023 er sendt ud til alle HE Midts ansatte i løbet af sommeren. Kast et blik i kataloget og se, om der er et kursus, der fanger din opmærksomhed.  

Kurserne finder sted i løbet af efteråret og spænder over emner som eksempelvis klinisk sygepleje, debriefing, konflikter i telefonen samt læring og vejledning.  

Helt konkret byder kataloget på to foredrag om arbejdsglæde i en stresset hverdag og god kommunikation samt en temadag om hudbehandling og sygepleje. Derudover er der mange kurser, hvor du kan blive klogere på for eksempel beslutningsstøtte, gruppecoaching for vejledere og hjertestop.

Læs mere og se kursuskatalog på intra
 

Hammels cheflæge bliver forperson for nationalt selskab

 
 
Cheflæge Kåre Eg Severinsen fra RH Hammel Neurocenter er blevet valgt som ny forperson for Dansk Selskab for Neurorehabilitering (DSNR).
 
Han tiltræder, efter at selskabet har fået ny bestyrelse og ny strategi, og Kåre Eg Severinsen skal blandt andet være med til at styrke selskabets stemme i den sundhedspolitiske debat.
Samtidig er ambitionen at styrke selskabets lægefaglige fokus sideløbende med og i respekt for den stærke tværfaglige tradition i selskabet.
Læs hele nyheden hos Vestdansk Videnscenter for Neurorehabilitering

Ny forskning i ernæringspleje og overvægt

 
 
I et nyt ph.d.-projekt vil sygeplejerske Mette Nørtoft fra RH Hammel Neurocenter skabe fokus på ernæringspleje hos personer, der bliver ramt af stroke - en blodprop eller blødning i hjernen. Hun følger patienter i et år efter stroke og forventer at kunne udvikle en intervention, som reducerer og forebygger overvægt blandt de ramte. Projekt har titlen "Ernæringspleje – en kompleks intervention rettet mod forebyggelse af overvægt efter Stroke", og ambitionen er at bygge bro mellem klinik, forskning og uddannelse og dermed få neurosygeplejen til at stå stærkere.
Læs mere om projektet på HE Midts intranet
 

Åbent Læringscenter – datoer klar til kalenderen

 
 
HE Midt lancerede tidligere på året et nyt initiativ, hvor Læringscenter Midt åbner dørene, så HE Midts ansatte, studerende og elever kan komme og træne og blive klogere på forskellige emner. Der er nu datoer og emner klar til kalenderen for efteråret og 2024.  
Find datoer og emner på intra  

Fond takkede af med 11 donationer

 
 
Efter 42 år med donationer til forskning på HE Midt er Rosa og Asta Jensens Fond blevet nedlagt. Før sommerferien blev fondens sidste midler - 2,4 millioner kroner – fordelt til 11 forskningsprojekter. Fondens donationer stod ikke længere mål med de administrative opgaver.
Læs hele historien på intra
 

Silkeborgs kapel indstillet til lokal arkitekturpris

 
 

Anton Rosens kapel ved RH Silkeborg er blevet indstillet til Silkeborg Kommunes arkitekturpris for bedste restaureringsprojekt. Hospitalets gamle kapel er indstillet i kategorien "restaureringer, tilbygninger og ombygninger" efter at have været gennem en omfattende udvendig renovering sidste år.
Ud over den kommunale pris er kapellet også i spil i forbindelse med "Læsernes arkitekturpris", som Midtjyllands Avis uddeler efter afstemning blandt avisens læsere. 

Læs mere og find link til afstemning på intra
 

Søg regionale midler til forskning

 
 
Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond udbyder nu 25,5 millioner kroner til forskning. Du kan søge om midler fra fonden til medfinansiering af forskningsprojekter, forskerstillinger og ph.d.-projekter. HE Midts interne ansøgningsfrist er den 23. august 2023, og midlerne kan bruges fra 1. januar 2024.
Læs hvordan du ansøger om midlerne

Søg støtte fra HE Midts forskningspulje

 
 
HE Midts forskningspulje, der støtter sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter, uddeler 750.000 kroner i 2024. 
Ansøgningsfristen er 2. oktober 2023. Bevillingerne skal bruges i det efterfølgende år fra den 1. januar til den 31. december 2024.
Find ansøgningsskema på intra
 
NYHEDSbrevet udgives af Hospitalsenhed Midt | Ansvarshavende redaktør: Cecilia Honores Møller
Redaktion (tekst og layout): Winnie Axelsen Elmstrøm, Rikke Jungberg Pedersen og Rikke Dueholm
Foto (hvis ikke andet fremgår under billedet): Agata Lenczewska-Madsen