Klik og se nyhedsbrevet i din browser, så får du billederne med!
 
27/04/23 PsykInfo Midt nyhedsmail | Nr. 34
 
Hej, tak fordi du læser med.
I dette nyhedsbrev kan du læse om:
  • Temaaftener i maj
  • Undervisning & oplysning
  • Gratis undervisningsforløb
  • Politi- og psykiatrisamarbejdet
  • Fast rul i Randers
  • Nyheder fra vores sociale medier
 
 
Temaaftener for maj 2023
 

Kom med til forårets sidste temaaftener


Forårets temaaftener runder af sidst i maj. Til efteråret kan du igen opleve en lang række temaaftener. Det nye program bliver tilgængeligt i løbet af sommeren.

Se programet og køb dine billetter på hjemmesiden for psykiatrien.

På en temaaften møder du én eller flere ambassadører fra organisationen "EN AF OS". Ambassadørerne fortæller personlige beretninger om det at have en psykisk sygdom helt inde på livet. Du kan også høre fagpersoner fortælle om, hvordan de arbejder med diagnoserne til hverdag.

Temaaftenerne sætter fokus på emner inden for psykiske diagnoser, og er for alle, der har en interesse i at blive klogere på livet med psykisk sygdom.

Den 10. maj på Randers bibliotek kan du f.eks. høre to fagpersoner og to forældre fortælle om at være pårørende og om hvad der sker, når et barn kommer i kontakt med psykiatrien.
Find billetter
 
 
 
 
Undervisnings- og oplysningsindsatser
 

Undervisning og oplysning blomstrer

Vi er nu ved at være igennem forårets mange spændende opgaver og initiativer på uddannelses- og oplysningsområdet.
 
Uddannelsesindsatsen

Uddannelsesindsatsen handler om at klæde de studerende på som fagpersoner. Men det handler også om at tale ind til de studerendes egne sårbarheder, og hvordan dette relateres til kommende arbejdsopgaver og -rammer.

I foråret har vi besøgt 7 forskellige uddannelsessteder og mødt ca. 400 studerende. På pædagoguddannelsen har det f.eks. været tydeligt, hvor vigtigt det er at have indsigt i psykiatriske sårbarheder hos både børn og forældre.

Når PsykInfo Midt og EN AF OS-ambassadørerne kommer ud og deler erfaringer, er det helt essentielt at vi får skabt plads til dialog og refleksion. Og vi får mange positive tilkendegivelser fra de studerende:
 
- Det var en utrolig lærerig dag, det var nogle super gode ambassadører, der havde nogle fede historier at fortælle. Jeg føler mig helt sikkert bedre rustet til praktikken efter deres besøg

- Det var dejligt at få et patientperspektiv og høre, hvad der kunne gøres bedre - ting, jeg slet ikke havde tænkt på selv eller ville have overvejet
 
Der er generelt stor interesse alle steder, vi kommer ud - og overvældende positive tilbagemeldinger. Derfor vil uddannelsesindsatsen også blive udvidet, og vi glæder os til det videre samarbejde og mange spændende opgaver til efteråret.

Somatik & Psykiatri

Sammen med vores nye ambassadører har vi også undervist på det somatiske område, f.eks. hos akutmodtagelsen i Horsens samt alle nyansatte på Aarhus Universitetshospital. Også her møder vi stor interesse.

I Psykiatrien i Region Midtjylland deltager vi på en lang række deeskaleringskurser, herunder "safe wards" og "miljøterapi". Faktisk deltager vi hele 23 gange om året. Derudover deltager vi også på patientmøder, hvor samtalerne bl.a. handler om at være indlagt som forælder.
 
 
 
SIND og Region Midtjylland tilbyder gratis undervisningsforløb for pårørende
 

Undervisningsforløb for voksne pårørende

SIND og Region Midtjylland tilbyder en række gratis undervisningsforløb for voksne pårørende i hele Region Midtjylland. Det kan være relevant for dig, som er pårørende til en nærtstående voksen (over 18 år) med psykisk sårbarhed eller en psykiatrisk diagnose.

I efteråret 2023 bliver der afholdt forløb i Aarhus, Skanderborg, Silkeborg og Holstebro.

Et forløb består af 6-8 undervisningslektioner og har til formål at præsentere pårørende for viden, der kan hjælpe med at forstå og håndtere vilkårene som pårørende. 

Læs om tilbuddet på Psykiatriens hjemmeside og se hvordan du tilmelder dig. 

 
 
 

Politiet og psykiatrien arbejder sammen om bedre værktøjer

 
politibil - om psykiatriens samarbejde med politiet
 
I nyhedsbrevet i marts fortalte vi om et nyt samarbejde mellem politiet og psykiatrien. Der er stor interesse for samarbejdet i alle tre politikredse, og flere oplysningsmøder er på tegnebrættet. Borgerperspektivet er i centrum, og vi tager ud med ambassa-dører, der fortæller om konkrete oplevelser i mødet med politiet. Sammen italesætter vi behovene for at blive mødt med en særlig tilgang i svære situationer - når man har en psykisk sygdom.

PsykInfo Midt er ude hos alle somatiske akutmodtagelser

 
Randers Regionshospital
 
PsykInfo Midt kommer ud til alle somatiske akutmodtagelser i Region Midtjylland. I akutmodtagelse i Randers er der nu lagt et fast rul ind i under-vsiningen. Det betyder, at vi sammen med vores ambassadører kommer ud og underviser akutpersonalet 4 gange årligt. Undervisningen har fokus på mødet med den psykisk sårbare patient.
 
 
Nyheder fra facebook- og instagramprofilerne

BYD NATUREN INDENFOR

 
naturprodukter
 
Nogle gange er det ikke muligt at bevæge sig udenfor, når man er indlagt på et sengeafsnit. Ergoterapeut Louise Graversgaard Karlsen har flere løsninger, som de gør brug af på Sengeafsnit 3 for Affektive Lidelser i Gødstrup. Se opslaget eller læs artiklen på Psykiatriens hjemmeside.
 
Se opslaget her
 

FAKTA OM TICS & TOURETTE

 
fakta om tourette og tics
 
Hvad er forskellen på tics og Tourette? Hvordan undersøges man for tics? Det og meget mere kan du nu få svar på i "Tics og Tourette hos børn og unge", der netop er udkommet på psykiatriens hjemmeside. Læs opslaget eller se vores informationer om Tics og Tourette på Psykiatriens hjemmeside.
 
Se opslaget her
 
  Link til Facebook-side   Link til Instagram-profil   Link til YouTube-profil  
 
 Send til en ven
 
Send mailen videre til én, der kunne have glæde af den
Region Midtjyllands psykiatriske
informationscenter