Patienter med eksempelvis multisygdom, kognitive udfordringer, misbrug eller manglende netværk kan være udfordrede i et strømlinet og effektivt hospitalsvæsen. Derfor har Center for Planlagt Kirurgi udviklet et koncept, der skal tage særligt hånd om netop den gruppe patienter. Konceptet hedder SuperCare, og det er kun blevet mere relevant i løbet af de senere år.
- SuperCare er ikke et fast standardforløb men et opmærksomhedskoncept og et fælles kommunikationsredskab, som sikrer, at vi får givet de mest sårbare patienter den hjælp, de har brug for, fortæller sygeplejerske og forløbskoordinator Helle Kjær Hvidtfeldt.
Patienternes udfordringer kan handle om alt fra kognitive udfordringer over misbrug til sociale problemer, og i praksis er eksempelvis demens, angst, misbrug, multisygdom og manglende netværk noget af det, der kan aktivere SuperCare-konceptet før, under og efter operation. Konceptet sikrer en ekstra fælles opmærksomhed på patienten og kan eksempelvis resultere i et ekstra telefonopkald før eller efter operationen, dialog med Klinik for Ældresygdomme eller patientens hjemkommune, henvisning til alkoholrådgivning eller lignende.
- Patienterne får et mere trygt forløb, hvor vi bedre kan få taget hånd om udfordringerne på forhånd. For hospitalet betyder det samtidig, at vi potentielt får forebygget genindlæggelser og komplikationer, som ville koste os tid og ressourcer i den anden ende, siger klinisk sygeplejespecialist Inger Markussen Gryet.
|